לטופו ערך תזונתי רב שלגמרי שווה את ההשקעה בהכנה שלו:
חלבון דל שומן – מקורו הוא סויה השייכת למשפחת הקטניות והיא הקטניה הכי עשירה בחלבון. במנה של 100 גרם נמצא כ – 23 גרם חלבון לשם השוואה ב – 150 גרם של חזה עוף נמצא כ – 29 גרם חלבון, מאוד קרוב.
בניגוד למקורות חלבון צמחיים אחרים, בטופו נמצאות כל חומצות האמינו החיוניות. חומצות האמינו הן אבני הבניין של חלבון, כמו לגו אם תרצו. קיימות 20 חומצות מהן נוצרים בגופנו מבני החלבון. הגוף שלנו יודע לייצר חומצת אמינו אחת מאחרת למעט 8 שאינו יכול לסנתז ולכן הן נקראות “חומצות אמינו חיוניות” ואכן חיוני לצרוך אותן בכל יום. כולן חומצות האמינו החיוניות נמצאות בטופו, ממש כמו במקורות חלבון מן החי. פלוס נוסף, ומשמעותי של טופו הוא שהוא אינו מכיל שומן רווי כמו זה המגיע מן החי וכן מכיל אומגה 3.
מקור לסידן – במנה של 150 גרם נמצא 300 מ”ג סידן שזו כ – 30% מצריכת הסידן המומלצת ליום למבוגרים בריאים. לא רק הכמות חשובה אלא גם הספיגה! ובאופן שעשוי להתפיע אתכם, אחוז ספיגת הסידן ממוצרי סויה עומד על כ – 30% למעשה זהה שיעור ספיגת הסידן ממוצרי חלב. הסידן הוא מרכיב חשוב בשמירה על בריאות העצם, בעל תפקיד משמעותי במערכת כיווץ השריר וכמובן לשמירה על הומאוסטזיס , מצב מאוזן, בגוף שלנו.
מקור לברזל – ממש כמו יתר משפחת הקטניות גם הסויה והטופו שמכינים ממנה עשירים בברזל, שאלה חדשות טובות בעיקר לכל מי שמעוניינים להיות טבעוניים וגם למי שבוחרים להפחית צריכת חלבון מן החי ללא מעבר לטבעונות.
ב – 100 גרם טופו נוכל למצוא לא פחות מכ – 6.2 מ”ג ברזל. רק כדי לעשות סדר, הכמות היומית המומלצת לנשים בריאות היא 18 מ”ג ולגברים בריאים 8 מ”ג.
18 תגובות
היי
מהי כמות הטופו שיש לצרוך ביום?
הי גילה,
הטופו שייך למשפחת החלבון. על כן, חשוב להבין בראש ובראשונה כמה חלבון את צריכה לצרוך ביום. לאחר מכן לחלק את זה בין המאכלים השונים שאת אוכלת במהלך היום ולגוון בסוגים. את יכולה להגיע לפגישה אישית בקליניקה או לחילופין להעמיק את הקריאה במאמר ייעודי פה בבלוג הבריאות ששמו חלבון
מעניין הופתעתי לקרוא שלטופו יש רק 30 אחוז ספיגה של הסידן (על גבינה ידעתי ) מדוע זה כזה קצת יש לך מושג
כך עובד גוף האדם 🙂
תודה רבה על המאמר הזה, לאחרונה התחלתי לאכול טופו במקום חזה עוף, ומצאתי שהרבה יותר טעים וקל לי לאכול אותו והוא פחות יבש מחזה עוף, אני גם מסוגל לאכול יותר כמויות ממנו ובכך לתחזק את אחוז החלבון היומי.
אני מנסה להבין איפה הקאצ’ כי לא הגיוני שזה כזה טוב (: ואם אין קאצ’ אז אני מתבאס שלא התחלתי הרבה לפני.
הי עילאי,
אין קאטץ’ כי הגעת בזמן הנכון מה שנקרא. בעבר חשבו שטופו עלול להוות בעיה (כפי שכתבתי במאמר) היום ברור שלא וארגוני הבריאות אף ממליצים לאכול אותו.
אם זה טעים לך, תהנה! ואם אינך טבעוני אתה יכול מידי פעם לשלב גם עוף לצורך הגיוון (שזה תמיד בריא לגוון)
האם כמות החלבון יורדת לאחר בישול ?
אפשר להניח שהכמות זהה
שלום, ב-150ג חזה עוף יש באמת רק 29ג חלבון? לתומי חשבתי שב-100ג יש 31
באמת 🙂
שלום.האם לנוטלי התרופה קומדין מותר לאכול טופו ?
זו שאלה שניתן לענות עליה רק בקליניקה – אינני מעניקה ייעוץ אישי בפלטפורמה הזו
שלום
איך אפשר להאריך את חיי הסויה?
מתקלקל לי ממש מהר ונזרק
עדיף לשמור אותו במקפיא
שאלה איך קונים טופו כלומר עניין האריזה ברור אבל יש בסופריפ ממגוון מוצרי הטופו מהלא מעובד עד המעובד?
אני מחפש את הטוב ביותר לא מבין בזה יכולה להמליץ לי על מוצרי טופו אמה מים סויה שאת מכירה?
הי עדי,
טופו נחשב למזון מעובד באופן מסורתי. לכן, רוב המותגים בסדר.
קראי את רשימת הרכיבים השווי בין מוצרים.
פעם אחת תטרחי ואז תכירי א המותגים שאת ממשיכה איתם
תודה, קרן, על מידע חשוב ורלוונטי.
שאלה:
האם יש להחליף את מי הטופו מידי יום?
לחלופין,
האם טופו שהושרה במלח ותבלינים מחייב גם חילופי מים יומיים?
הי חנית,
לא מומלץ להשרות את הטופו ליותר מייום (אם פתית את החבילה עדיף לבשל איתה תוך יום)