ג’ינג’ר: ערך תזונתי, מה היתרונות שבאכילת ג’ינג’ר? איך לצרוך אותו? וכיצד תגדלו ואתו בבית

ג’ינג’ר באופן כללי ותה ג’ינג’ר בפרט הם הפתרון הראשון של כל אמא או אבא לתלונה – אני לא מרגיש\ה טוב! האם ג’ינג’ר הוא באמת הפתרון? למה ג’ינג’ר עוזר להרגיש שיותר טוב ואיך הכי נכון לצרוך אותו?

ג'ינג'ר: ערך תזונתי, מה היתרונות שבאכילת ג'ינג'ר? איך לצרוך אותו? וכיצד תגדלו ואתו בבית
בכתבה הזו תקראו על:

ג'ינג'ר: קצת היסטוריה

ג’ינג’ר הוא שורש. הוא שייך למשפחת הזנגביליים (בחיי שיש משפחה כזו). במשפחה זו נמצא גם הכורכום. באופן ספציפי לשורש ג’ינג’ר היסטוריה ארוכה מאוד של שימוש בצורות שונות ברפואה מסורתית וגם אלטרנטיבית. נעשה בו שימוש בכדי לסייע למערכת העיכול, להפחית בחילות , כחלק מתזונה אנטי דלקתית ולעזור להילחם בשפעת ובהצטננות (כאלה שלא דורשות טיפול תרופתי).

מי שביקר בהודו יודע שעד היום תה ג’ינג’ר, לימון ודבש הוא אחד הכוכבים הגדולים ולא סתם. הוא אמנם לא תרופת פלא ועדיין לג’ינג’ר בהחלט יש יכולות, חלקן מוכחות יותר וחלקן פחות. 

ג'ינג'ר: ערך תזונתי, מה היתרונות שבאכילת ג'ינג'ר? איך לצרוך אותו? וכיצד תגדלו ואתו בבית

ג'ינג'ר ערך תזונתי וקלוריות

100 גרם של ג’ינג’ר יכילו כ 335 קלוריות. זה נשמע הרבה אבל… מי אוכל כל כך הרבה ג’ינ’ר? בכף תמצאו כ 18 קלוריות ולכן אפשר להכין שג’ינג’ר יכול להתשלב כמעט בכל תפריט דיאטה של אנשים בריאים. לג’ינג’ר שלל ערכים תזונתיים איכותיים – בואו נתחיל

הכירו את הג'ינג'רול

זה נשמע קצת מצחיק שלחומר הפעיל בשורש ג’ינג’ר קוראים ג’ינג’רול אבל זה המצב. מדובר בתרכובת ביו- אקטיבית שאחראית לריחו העז, לטעמו הייחודי ולחלק ניכר מהסגולות של הג’ינג’ר.

על פי מחקרים לג’ינג’רול השפעות אנטי דלקתיות ונוגדות חמצון אפקטיביות. כך, צריכתו יכולה לסייע בהפחתת הסיכון לנזקים העלולים להרגם מתהליכי חמצון ולשמור עלינו בריאים לאורך זמן רב יותר. 

קיימים מחקרים המראים לנו כי בזכות הג’ינג’רול ייתכן כי ג’ינג’ר יכול לסייע במניעת התפתחות חיידיקים מזיקים למשל באיזור הפה.

ג'ינג'ר למניעת בחילות

את כדורי הג’ינג’ר הכרתי לראשונה, באופן אישי, בים. זה היה מסע צלילות בטיול שאחרי צבא אי שם בהונדורס. אחרי סבב הקאות לא נעים בכלל המדריך שלף כדור קטן שעשה פלאים. ומאז, אין מסע צלילות (או טיסה, או כל שייט) בלי כדור ג’ינג’ר למניעת בחילות. ואכן כמה מחקרים מראים לנו שג’ינג’ר נראה יעיל מאוד כנגד בחילות.

ג’ינג’ר עשוי לעזור להקל על בחילות ממגוון סוגים: בחילות תנועה (כמו זו שאני סובלת ממנה), בחילות והקאות אחרי טיפולים מסויימים ואפילו יכול לסייע בבחילות הריון.

מאמר סקירה שכלל 12 מחקרים ובו נכללו כ- 1,278 נשים בהריון, מצא כי  1.1-1.5 גרם ג’ינג’ר יכולים להפחית משמעותית את תסמיני בחילות הריון. מה שכן, אין לקחת גינ’ר או לאכול כמות זו מהשורש מבלי להתייעץ עם התזונאית המטפלת שלך או רופא! יש תנאים מסויימים לצריכתו כמו השלב בהריון בו את נמצאת והאם יש היסטורי השל הפלות או שמירת הריון. לצמחים כוח רב ולכן אין לאכול מהם ללא בקרה והתאמה אישית.

ג'ינג'ר כחלק מהתמודדות עם תסמיני ווסת חודשית

כל אישה וודאי מכירה את התסמינים הנלווים לווסת החודשית, בעצמה זו או אחרת. גם גברים כנראה מכירים את התסמינים מנקודת מבט אחרת. החיפוש המתמיד אחד משהו שיקל קיים. והנה נראה כי שורש ג’ינג’ר יוכל לתת מענה אפקטיבי.

במחקר שנערך בשנת 2009, 150 נשים חולקו ל 3 קבוצות והונחו ליטול ג’ינג’ר או תרופה נוגדת דלקת שאיננה מבוססת על סטרואידים (NSAID) בשלושת הימים הראשונים למחזור החודשי שלהן.

נמצא כי ג’ינג’ר הצליח להפחית כאב ביעילות כמו שתי התרופות שניתנו לנשים.

מחקרים עדכניים יותר הדגימו כי נטילת ג’ינג’ר יעילה באותה מידה כמו תרופה ויותר מקבוצות שנטלו תוסף פלצבו.

האם התשובה לשאלה  מה לאכול במחזור היא ג’ינג’ר? ובכן, ממצאים אלו כמובן מרשימים ומתווים דר מבטיחה ועדיין, יש צורך במחקר רב יותר על מנת לקבוע מינון מדוייק וטיפול אפקטיבי. הפוטנציאל שם. 

שלל אנטיאוקסידנטים ותכונות נוגדות חמצון

עקה חמצונית או סטרס חמצוני לצד מדדי דלקת גבוהים באופן כרוני, יכולים להאיץ את תהליך ההזדקנות (בין היתר). אלה מהוים קרקע למחלות כמו אלצהיימר או הדרדרות קוגניטיבית הקשורה לגיל מבוגר.

כמה מחקרים בבעלי חיים מצביעים על כך שלנוגדי החמצון בג’ינג’ר עשוי להיות פוטנציאל בעיכוב דלקתיות המתרחשת באופן ספציפי במוח. דומה לאפקט של אוכמניות למשל אך במנגנון אחר. הפחתת דלקתיות או גורמי סיכון אחרים הם מה שאנחנו יכולים לשעות למניעת התפתחות מחלות. כמובן שאין לנו שליטה מלאה על הנושא ובאופן ספציפי במקרה של אלצהיימר רב הנסתר על הגלוי. האם צריכת ג’ינג’ר כמאכל או תוסף יורידו את הסיעון לפתח דמנציה מסוגים שונים? מוקדם לומר כן, יש צורך בשלל מחקרי איכות בבני אדם.


גם מחלות כמו סרטן הן בעלות רקע של סטרס חמצוני ומדדי דלקת גבוהי באופן כרוני ועל כן בעולם הרפואה עובדים במרץ על מציאת פתרונות טבעיים למניעה, ג’ינג’ר נחקר רבות בהקשר הזה. אנחנו כמובן עוד לא שם.
 

משלבים ג'ינג'ר בתזונה היומית

אחרי שהשתכנעתם לצרוך ג’ינג’ר אפילו אם לא רק בשביל הפוטנציאל שבו הנה כמה דברים שכדאי שתדעו:

גרדו ואל תחתכו

אם נחזור רגע להודו או כל מסעדה המגישה לנו תה ג’ינג’ר נגלה כי פורסים אותו לחתיכות וחולטים במים חמים. בצורה זו אמנם נקבל את הטעם החזק של הג’ינג’ר אבל לאו דווקא נפיק ממנו את כל היתרונות. כדי למצות את יתרונות ג’ינג’ר עד תום יש לגרד אותו, כן בפומפיה. אני שמה אותו בתוך שקיקון או כלי מתכת של חליטה כדי לשים בכוס התה מבלי לבלוע חתיכות חריפות של ג’ינג’ר.

השתמשו בו לתיבול

תוספת ג’ינג’ר לכל מאכל (בעיקר למאכלים אסיאתים) מאוד משדרגת את חווית האכילה, נונת טעם מעניין מבמינימום השקעה.

אל תתפתו לתוספים או אבקות

אבקת ג’ינג’ר או תוספי ג’ינג’ר הם כאלה בהם לרוב משתמשים במחקרים על מנת לבחון יעילות של החומר הפעיל בו. כפי שהבנתם מכתבה זו עדיין לא ניתן לומר כי באופן וודאי תוסף כזה או אחר הוא בעל השפעה מסויימת. תוספים לא יכולים להחליף את האוכל הטרי סתם כך. במידה ואתם רוצים ליטול תוסף כדאי להתייעץ עם דיאטנית או רופא טרם רכשתם. חשוב להבין האם המטרה לשמה אתם מחפשים תוסף אכן תקבל מענה או שעדיף לחסוך את הסכף שלכם ולשתות תה ג’ינג’ר טרי.

רוצים לגדל ג'ינג'ר בבית בקלות?

אולי אתם שואלים את עצמכם – למה? למה לי לגדל ג’ינג’ר בבית? אז יש כמה תשובות:

  1. לחסוך קצת כסף, כתלות בעונה ולסופרמרקט ג’ינג’ר יכול לעלות לא מעט
  2. אם אתם חובבי גידול צמחים, תקבלו פה תוצאות יפות במינימום השקעה וזה ממש מתגמל וכיף
  3. זה מאוד מעודד קיימות 

השתכנעתם? מגניב, הנה סרטון שילמד אתכם צעד אחר צעד איך עושים את זה. ספרו לי איך ייצא?

ג'ינג'ר: ערך תזונתי, מה היתרונות שבאכילת ג'ינג'ר? איך לצרוך אותו? וכיצד תגדלו ואתו בבית

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

4 תגובות

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לקרוא? הנה כמה כתבות שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: