מבחינה בוטנית אבוקדו נחשב למעשה לפרי. עם זאת, ממש כמו במקרה של עגבניות למשל, מבחינה תזונתי ואבות המזון אבוקדו שייך למשפחת השומנים. רגע לפני שאתם נבהלים – הוא לא משמין. ולזה עוד נגיע בהמשך הכתבה.
אבוקדו מוערך בזכות הערך התזונתי שלו והאפשרות להוסיף אותו למגוון מאכלים שונים.
בשנים האחרונות רבים מתייחסים אל אבוקדו כאל סופר פוד. זה לא מפתיע בהתחשב בעובדה כי אבוקדו מזין מאוד ומכיל כ – 20 (!) ויטמינים ומינרלים שונים.
קיימים סוגים רבים של אבוקדו המשתנים בצורה וצבע – מצורת אגס לעגול וירוק ואפילו אבוקדו שחור!
הזן הפופולרי ביותר הוא אבוקדו האס.
לעתים קרובות הוא נקרא אגס תנין, מכיוון שמראהו מזכיר אגס ויש לו “עור” ירוק וגבשושי כמו תנין.
ה”בשר” הצהוב-ירוק שבתוך אבוקדו נאכל, אך הקליפה והזרעים לרוב נזרקים או נשתלים.
אז, למה כדאי לאכול אבוקוד?
13 תגובות
כתבה מעולה וסופר מעניינת!
מידע מעניין ונפלא על פרי האבוקדו
תודה
תודה לך רות
היי,
כתבה טובה ,ברורה מאוד.
חיזק לי את הידע .
תודה
חיה
תודה רבה- שמחתי לשמוע 🙂
אוהבת אבוקדו ואחרי שקראתי את הכתבה אוהבת אף יותר, תודה
שמחה לחזק את הקשר 🙂
כיצד מחשבים את הפחמימה באבוקדו?
הי , לרוב הן זניחות. במקרה שיש סוכרת אז כדאי להצייעץ בקליניקה
היי.
למיטב ידיעתי (לאנשים עם רגישויות סבירות)אסור להפריז בצריכת אבוקדו לאור חשש של היווצרות בעיות עיכול. תודה
הי אברהם,
באופן כללי אין להפריז באכילה של אף רכיב מזון – גם עודף עלול ליצור בעיות.
היי אשמח לדעת מה המלצה לצריכה ביום כדי שהגוף יספוג את הויטמינים? אבוקדו אחד ביום או שניים?
הי אופיר,
אין כמות כזו שהיא אוניברסלית. צריך לבדוק מה הערכים התזונתיים של כלל התפריט שלך ואז להבין כמה אבוקדו לשלב