בשנים האחרונות עולם התזונה והבריאות התפתח באופן בלתי רגיל. עם הצמיחה, נוצר מצב של עודף מידע. במקום לחפש ידע בנושא תזונה נכונה אנחנו מוצאים את עצמנו מסננים אותו.
אחת התופעות הנלוות לעודף המידע היא האדרה של מאכלים מסויימים או תוספי תזונה ספציפיים ככאלה בעלי יכולות קסם. יכולות קסם לירידה במשקל, איזון סוכרת, שיפור ביצועים ספורטיביים ועוד ועוד. ועוד. באופן טבעי, קל לבחור להשתתף בניסוי. קל לייחל למאכל שיפתור את הצורך שלנו בעבודה קשה. הבעיה היא שעד היום אף אחד ממזונות הפלא האלו לא הוכחו כיעילים, ולראייה – הטרנד משתנה. עדיין אין מאכל אחד אוניברסלי שלאורך שנים נמצא כמומלץ לכולם.
האם נמצא מאכל כזה? כנראה שלא. הסיבה לכך טמונה בשונות הבין אישית. כל אדם הוא ייחודי; יש לנו מטענים גנטים שונים, התנהגות וסביבת מחייה שונה, העדפות קולינריות שונות, אלרגיות שונות, מטרות ספורטיביות שונות והרשיהמ עוד ארוכה. איך ייתכן שכל השונות הזו תבוטל על ידי מאכל אחד המתאים לכולם?
זה עובד גם הפוך, האם יש מאכל שאיננו בריא? בואו נקח כדוגמא לחם לבן. רובנו נסכים שלא כדאי לאכול לחם לבן כחלק מתפריט תזונה נכונה. אבל! לפני אימון גופני ללחם לבן יש יתרון אדיר על פני לחם מלא היות והוא מתורגם לאנרגיה באופן יעיל יותר.
לכן, למרות הפיתוי הגדול, אין דרכי קיצור – תזונה נכונה כרוכה במחקר קטן כדי להבין מה הכי מתאים לי.
4 תגובות
מעונינת מאד לשנות לגמריי את התזונה שלי אשמח שתתני לי איזה קבוצת תמיכה שאת מכירה או דיאטה נכונה
הי רותי, שלחנו לך מייל 🙂
היי
יש לי בבקשה שאלה
החלטתי להוריד פחמימות אבל הורדתי הכל הכל גם תפו’א אפונה תירס אורז כל דבר שהוא פחמימתי אני משלימה במקום חלבונים
האם זה בסדר?בעייתי?
אשמח לתגובה
תודה רבה רבה!
הי מיכל,
הגוף שלנו זקוקלפחמימות מסיבות רבות. לכן, בהעדר סיבה בריאותית לא רצוי להוריד לגמרי את צריכתן.
זכרי שגם חלבון אפשר לצרוך בעודף וזה לא כדאי.
את מזומנת להגיע לקליניקה לייעוץ אישי ובניית תוכנית מותאמת למטרתך