זה נכון, ביצים בהחלט מכילות כולסטרול.
ביצה מכילה בממוצע 200 מ”ג של כולסטרול.
נכון להיום ההנחיה של משרד הבריאות היא לצרוך עד 300 מ”ג כולסטרול ליום.
על כן, ביצה אחת מהווה יותר ממחצית הצריכה היומית המומלצת של כולסטרול.
בואו נדייק לרגע:
בביצה בגודל S תכיל כ 180 מ”ג כולסטרול, ביצה בגודל M תכיל כ 215 מ”ג, ביצה בגדול L כתכיל 250 מ”ג כולסטרול בממוצע וביצה בגודל XL תכיל כ 290 מ”ג.
ההנחייה להגבלת הכולסטרול היא מאוד ותיקה. עוד מהימים בהם חשבו שכולסטרול מוביל לעלייה של רמות הכולסטרול בדם. אך היום ידוע כי זה לא המצב. למעשה, שומן רווי הוא הגורם לרמות גבוהות של כולסטרול- לפחות אצל רובנו.
ההנחה היא שהכבד מייצר כמות מסויימת של כולסטרול מידי יום. כאשר אנו מגדילים את צריכת הכולסטרול בתזונה עושה רושם שהכבד מייצר פחות כולסטרול כדי “ליישר קו”.
עם זאת, כפי שיינתי קודם המצב שונה באנשים שונים:
ב-70% מהאוכלוסיה, ביצים לא יעלו את הכולסטרול כפי שחשבו בעבר.
לעומתם, ב-30% מהאוכלוסיה ביצים עלולות להעלות במידת מה את הכולסטרול הכולל בדם ופרט את וה-LDL (המכונה הכולסטרול הרע).
בנוסף לאנשים אלו המכונים “מגיבי היפר” יש אוכלוסיות עבורם הגבלת הביצים חשובה למשל במקרים של מחלות לב או סיכון מאוד גבוה, היפרכולסטרמיה ועוד. לכן, חשוב להתייעץ עם דיאטנית לפני שמגבירים צריכה של ביצים.
2 תגובות
אהלן, תודה על המאמר.
פעם אמרו לי שככול שהביצה גדולה יותר – היא מגיעה מתרנגולת מבוגרת יותר ולכן בריאה פחות כי זו תרנגולת שכבר אכלה הרבה אנטיביוטיקה והורמונים, ולכן עדיף ביצים במידה סמול או מקסימים מדיום. האם זה נכון?
הי איה, ממה שאני יודעת זה לא נכון. אבדוק לעומק!