מבחינת אבות המזון גזר הוא ירק ולכן שייך למשפחת הפחמימות.
בדירוג המהירות בה הפחמימות מתפרקות לסוכר בגופנו (אינדקס גליקמי) גזר מדורג במקום יחסית נמוך, כלומר פירוקו ליחידות סוכר איטי.
אחת הסיבות לכך היא נוכחות מכובדת של סיבים תזונתיים.
אותם סיבים תזונתיים קשורים ליתרונות רבים כמו שמירה על רמות סוכר וכולסטרול תקינות בדם, תרומה לבריאות חיידקי המעי הידידותיים ואיזון המשקל.
אחד הסיבים הבולטים הוא הפקטין. סיב מסיס במים.
סיבים מסיסים הם אלו שיכולים לסייע בהורדות רמות הסוכר בדם ו\ או שמירה על רמתו התקינה.
סיבים אלו הם גם מצע טוב לחיידקי המעי הידידותיים. שגשוגם עשוי להוביל לשיפור הבריאות והפחתת סיכון למחלות מסוגים שונים.
יתרה מכך, סיבים מסיסים מסוימים עלולים לפגוע בספיגת הכולסטרול ממערכת העיכול. כתוצאה מכך לסייע בהורדת הכולסטרול בדם.
הסיבים הבלתי מסיסים העיקריים בגזר הם תאית, המיצלולוזה וליגנין. סיבים אלו עשויים להפחית את הסיכון לעצירות ולקדם יציאות קבועות וקלות יותר.
4 תגובות
הי…
פוסט מעניין ומעשיר מאוד…
איך משפיע בישול הגזר על התכונות החיוביות שסיפרת עליהן?
חג שמח
הי אירית (או עירית?)
בישול או כל טכניקה אחרת פוגעים בויטמינים עדינים כמו ויטמין C.
המינרלים נותרים ללא שינוי משמעותי – תהני 🙂
שלום,
הפוסט נראה לי ממש מעניין ומבהיר!
מה מומלץ לגבר מבוגר שאוהב לאכל ויש לו כרס ממש בולט?
בקשר לגזר: לא מכיל ויטמין c אז אפשר לאכל אותו במרק בלי לפספס את יתרונותיו נכון?
תודהההה! אשמח לתשובתך
שלום וברכה,
ראשית יש לזכור שגם מאכלים שיש בהם ויטמין סי אפשר לאכול במרק היות ויש להם יתרונות אחרים 🙂 סיבים למשל ומינרלים לא הולכים לאיבוד.
ובנוגע להמלצות התזונתיות 🙂 אשח לפגוש אותו בקליניקה לתהליך מסודר ומקצועי.