אפשר להתחיל בבחירת השעות בהן מתחילים ומסיימים לאכול. שעות הצום צריכות להיות השעות בהן ישנים. בנוסף כדאי לקחת בחשבון את סגנון החיים הנוכחי כדי שהדיאטה הזו תעבוד כפי שמצפים:
1. האם אתם טיפוס שלא יכול בלי ארוחת בוקר?
2. האם יש ארוחת ערב משפחתית קבועה שצריך להתחשב בה?
3. מתי מתאמנים (יש להתאמן בשות האכילה ולא הצום)?
יש לקחת בחשבון את העובדה שאם הדיאטה הנוכחית מאוד שונה מדיאטת 16/8 ייתכן ויהיו קשיים ביישום שלה בהתחלה. במקרים כאלה כדאי להתחיל את הדיאטה בהדרגה. למשל, לדלג על ארוחת הבוקר באופן עקבי ולבדוק האם מרגישים טוב. לאחר מכן להגדיל את שעות הצום בהדרגה עד להגעה ל 16/8 באופן מלא. אגב, ייתכן ובדרך הזו תגלו ששיטת 16/8 לא מתאימה לכם כפי שחשבתם.
8 תגובות
עושה 8-16 כבר שבועיים ויש לי כאב ראש בבוקר. מה לעשות?
הי נילי,
ככל הנראה שהדיאטה הזו לא מתאימה לך בשלב זה בחיים . אפשרות נוספת היא שאת עושה משהו לא מאוזן בשעות האכילה.
רוצה להגיע לקליניקה לפגישה כדי לדייק את זה?
האם ניתן כל פעם לשנות את שעות הצום? למשל אם אני צמה בין 11 ל 7 ביום רגיל אז ביום שישי מאחר וארוחת הערב ב 8 לצום מ 12. כלומר אפשר לשחק עם זה? תודה
אופן עקרוני הסוד הוא בחזרתיות ולכן עדיף לעשות צום שהוא עקבי. וכמובן להתייעץ עם אנשי מקצוע מתאימים כדי לסדר את זה באופ ן מיטבי עבור בריאותך
עושה כבר חודשיים ולא רואה ירידה משמעותית, מה יכול להיות הבאג?
הי חני,
ייתכן ואת צורכת יותר מידי קלוריות למרות המגבלה של שעות האכילה.
רוצה להגיע לקליניקה להתאמת תוכנית?
שלום אני מעוניינת לעשות את ה8/16 בתפריט של ים תיכוני כמו בדוגמה שנתת האם את המאפה שנתת ניתן לחלק לכמה ביסים ב מהלך שעות האכילה שמרגישה שצריכה מתוק? או עדיף בפעם אחת ?
הי קרן,
זה לא תפריט מומלץ אלא השראה לאיך אפשר ליצור תפריט.
עקרונות השיטה הם חלונות אכילה וצום- אך מה שאוכלים בשעות האכילה צריך להיות מותאם להעדפות שלך, למצב בדיקות הדם שלך ולמטרתך.
את מוזמנת לקליניקה להתאמת תוכנית אישית 🙂