אכילה מהירה מדי מובילה לעתים קרובות לאכילת יתר, מכיוון שלמוח שלנו אין מספיק זמן לקבל את אותות השובע בציינתי בפיסקה הקודמת.
בנוסף, אכילה איטית הוכחה כמפחיתה את כמות המזון הנצרכת במהלך הארוחה עקב עלייה בהורמוני השובע. לא רק מהירות הפרשתם.
במחקר אחד, 17 אנשים בריאים עם משקל תקין אכלו 300 גרם של גלידה ב-2 מועדים. בפעם הראשונה משתתפי המחקר סיימו את מנת הגדידה בתוך 5 דקות בלבד. ובפעם השנייה תוך 30 דקות.
המלאות המדווחת של המשתתפים ורמות הורמוני המלאות עלו באופן משמעותי יותר לאחר אכילת הגלידה בקצב איטי של 30 דקות.
מחקרים אחרים מציגים תוצאות דומות בקרב אוכלוסיית המתמודדות עם השמנת יתר ואף סוכרת.
הגעה לתחושת שובע מהירה יותר גם מבטיחה צריכה קלוריות קטנה יותר. על כן, קיים קשר בין אלו המקפידים לאכול לאט לבין שמירה על משקל תקין ובריא ואף ירידה במשקל.