כשאנו בוחרים שמן לטיגון כדאי לבחור בזה שיש לו נקודת עישון גבוהה. ולשמן זרעי ענבים יש אחת כזו.
מסיבה זו, הוא מפורסם כבחירה טובה לבישול בחום גבוה כמו טיגון.
עם זאת, זו עשויה להיות עצה גרועה, שכן שמן זרעי ענבים מכיל גם חומצות שומן רב בלתי רוויות. חומצות שומן אלה נוטות להגיב עם חמצן בחום גבוה, ועלולות ליצור תרכובות מזיקות ורדיקלים חופשיים.
במילים אחרות, שמן זרעי ענבים הוא לא הבחירה הטובה לטיגון.
שמני הבישול המתאימים ביותר לטיגון בחום גבוה הם אלה המכילים בעיקר שומנים רוויים או שומנים חד בלתי רוויים, כמו שמן זית ושמן אבוקדו. הם פחות נוטים להגיב עם חמצן בעת חימום.
שמן זרעי ענבים מכבישה קרה יכול להיות מתאים לתיבול סלט ומאכלים שונים.
3 תגובות
היי קרן
הבעיה שאין להשיג שמן זרעי ענבים בכבישה קרה
מה שמוכרים בארץ זה יבוא מאיטליה והוא מזוכך בלבד
מבעס…
ראיתי היום בקשת טעמים שמן זרעי ענבים מכבישה קרה מאיטליה