לחם מלא (כלומר לחם מקמח מלא) הוא כזה העשוי כולו מקמח מלא או סוגים שונים של קמחים מלאים. מקור הקמחים יכל להיות מגוון: שיפון, חיטה, כוסמין (חיטה עתיקה) או שעורה. כשמדובר בחיטה לחם מלא הוא כזה אשר יכיל את 3 מרכיביו העיקריים של גרעין החיטה:
1.הנבט – אשר מכיל ויטמינים ומינרלים הדרושים לנביטת גרעין החיטה לצד שומנים מסוג איכותי. הנבט מהוות 1-3% מגרעין החיטה.
2. הסובין (הקליפה של גרעין החיטה) – אשר ומכיל בעיקר סיבים תזונתיים. הקליפה מהווה 10-20%מגרעין החיטה.
3. האנדוספרם – אשר מכיל בעיקר סוגים שונים של עמילנים וגם את חלבון החיטה גלוטן (חלבון). האנדוספרם מהווה 80-85% מגרעין החיטה.
מבחינת התקן הישראלי גם לחם המכיל רק 80% קמח מלא יכול להקרא לחם מלא. לכן, אנחנו לא יכולים להסתפק באותיות הגדולות, אלא לחפש את הקטנות. יש עוד סיבות רבות לקריאת האותיות הקטנות, שמעידות על איכותו לחם מלא ולזה נגיע בהמשך.
3 תגובות
ואכן, זהו מאמר בלוג הגון עם לא בשאלות. אני מקווה שאוכל לראות הרבה יותר מזה.,
תודה רבה, אתה מזומן להרשם לרשימת הדיוור ובכל שבוע לקבל עדכונים שוטפים לאימייל שלך. מעוניין?
היי הAswan שלי 6.1 והורדתי את הלחם הלבן עברתי ללחם שאשתי מכינה בבית מקמח כוסמין שיפון קמח מלא האם בקמחים שאני צורך יש סוכר התחלתי פעילות גופנית 35 דקות הליכה 3 פעמים עד 4 בשבוע איך האם אני בכיוון הנכון