שמירה על רמות סוכר בדם בטווח הנורמה, חשובה תמיד ובעיקר כשיש סוכרת.
חלת הסוכרת היא מחלה מטבולית קשה שהשכיחות שלה עולה עם השנים. על כן, זהו נושא מאוד נחקר במטרה למצוא דרכים יעילות לשליטה במחלה ואולי אפילו למנוע אותה.
למרות שנכון להיום קיימים פתרונות רבים לניהול מחלת הסוכרת, השאיפה תמיד למצוא עוד פתרונת. ואם אפשר, שיהיו טבעיים! חקר של פתרונות מסויימים עדיין בתחילת דרכו ורחוק מלהביא בשורה פרקטית. עם זאת חשוב לדעת שמאמצים נעשים ולעקוב אחר ההתפתחות. מדוע אני מספרת לכם את זה? כי מחקרים מעניינים נעשים על מנת לבחון אם מיצוי של לפת יכול לסייע בנרמול רמות סוכר בדם. כדי שבעתיד נוכל (אולי) לפתח תרופה. או להבין מה המינון שכדאי לאכול לצורך כך ובאיזה אופן.
מחקר אחד בן 9 חודשים עקב אחר חולדות להן ניתנה תזונה עתירת סוכר. נמצא כי טיפול הכולל 45 מ”ג תמצית לפת לכל ק”ג משקל גוף. סייע להורדה של רמות הסוכר בדם והעלאה של רמות האינסולין (אותו הורמון האחראי על ווויסות רמות סוכר בדם), בהשוואה לקבוצת הביקורת לה לא ניתן טיפול.
המחקר קבע גם כי התמצית סייעה לתקן הפרעות מטבוליות אחרות הקשורות לסוכרת; כמו רמות כולסטרול גבוהות בדם וטריגליצרידים (שאלו שומנים בדם).
בהתחשב בכך שהמחקרים בתחום (כמו זה שתארתי) בדקו רק סוגים שונים של תמציות על חולדות, לא ברור אם ללפת טרי או לעלי לפת השפעות דומות בבני אדם.
16 תגובות
שלום קארן,
הכתבה היתה מעניינת. דברים שלא ידעתי.
יש לי בעייה אני נמצאת בתת פעילות של בלוטת התריס ואסססור לי לאכול הרבה ממשפחת המצליבים {אלא אם זה מבושל}
חשוב לי לשמוע את דעתך.
הי חנה,
המלצה אישית איננה משהו שאפשר למסור באופן כזה. יש צורך בהיכרות עם התיק הרפואי שלך- לכן את מוזמנת להגיע לפגישות בקליניקה.
יום נהדר בינתיים
הכתבה מעניינת מאוד, אבל יש כל כך הרבה שגיאות כתיב ופיסוק. לא יכולתי להתרכז.
כדאי לערוך כל טקסט שמתפרסם.
הי עומר, לצערי לפעמים זה קורה במעבר מהמסמך בגוגל לאונליין. תודה על תשומת הלב הכל יתוקן
ועוד יתרונות
טעים מאוד, טעם אגוזי עדין, מרקם לעיס, מחיר זול, מתאים לכל תבשיל כמעט.
תודה יצחק
היי ערב טוב כתבה מעניינת. האם לפת מוחמצת עדיין יש לה ערך תזונתי
ריקי 🙂 תודה לך
יש ערך אבל העדיפות נמוכה- רצוי לאכול כמה שיותר גולמי
כתבה מעניינת . אבל לא ברור לי למה בכתבה אינפורמטיבית הוספת הערות אישיות בסוגריים.
לא הבנתי את ההערה…
תודה מעניין מאוד
האם לפת מבושלת מאבדת מערכה התזונתי והא הערכים עוברים למים שבו רתחה
תודה
הי רבקה, כן ויטמינים מסיסים במים עוברים למים 🙂 אפשר להשתמש בהם
מעניין מאוד אני משתמשת בלפת במקום תפוא במרקים
מוסיף המון
בתאבון 🙂
כתבה מעניינת. הרבה מידע. שאלתי לגבי עצירות. ולזה לא מצאתי תשובה. אשמח התיחסות לנושא . האם אכילת לפת בכל צורה שהיא, גורמת לעצירות?
באופן עקרוני אין סיבה לכך