קיימות 2 דרכים קלות להפקת צבעי מאכלים טבעיים בצורתם הנוזלית:
1. מיץ טבעי – מיצים טבעיים כמו תפוזים ועגבניות יכולים לשמש אותנו כצבעי מאכל. אפשר להשתמש במיצים קנויים (וודאו שהם אכן טבעיים…) או אם יש ברשותכם מסחטה אפשר לייצר מיץ מכל פרי או ירק שתרצו בביתכם. לפני השימוש סננו את המיץ!
2. השרייה – השרייה של מאכלים דומיננטיים כמו סלק מבושל, במים לבסוף יצבעו את המים שלנו בצבע בו נוכל להשתמש בכצבע מאכל.
נקודה חשובה! צבעי מאכל מבוססי מים יש לצמצם לפני השימוש בהם, אפשרות נוספת היא להשתמש בהם במתכונים הדורשים נוזלים ואז המים לא ישנו את המתכון והמרקם.
20 תגובות
יש אפשרות ליצור צבע כחול ללא סודה לשתייה?
הי רונה,
תמיד אפשר לייצר צבעים במגוון דרכים, העניין הוא שזה גם צריך להיות טעים. צבע מאכל טעים וכחול למיטב ידיעתי הוא כזה שמכינים עם סודה לשתייה. למה את מנסה להמנע מזה?
כי אני מכינה עוגיות לכלבים ורוצה לצבוע כמה דברים, הבעיה היא שסודה לשתייה ממש לא טובה לכלבים..
ראשית, אהבתי מאוד את האחריות וההשקעה! ההמלצות באתר שלי הן לבני אדם ויכול להיות שיש שיטה אחרת לחלוטין לבצע צביעות של מאכלים לכלבים. אולי שווה להתייעץ עם וטרינר?
אשתף אותך בזה שגם לי יש כלבה, אשמח לראות את התוצרים שיצרת 🙂
הי קארן,
מדריך מעולה!
בהכנת צבעי מאכל מסוימים, מורגש טעם חזק של החומר. הכנתי ליום ההולדת של הקטנה עוגיות עם צורה שצבעתי בכורכום, והיה קשה לאכול אותם. הילדים לא אהבו.. יש דרך להימנע מטעם הלוואי?
תודה!
שלום צביה 🙂
ראשית תודה רבה! ואם יש לך תמונה בפייסבוק או אינסטגרם אשמח שתתתייגי אותי כדי שאראה איך יצא לך. לגבי הטעם הנלווה אני מודה שטעמו של הכורכום הוא באמת לא פשוט להסוואה. הפתרון בדרך כלל הוא להשתמש בכמות קטנה יותר ולהשתמש במאכלים בעלי טעם מאוד דומיננטי כדי שהוא ייבלע (למשל מאכלים עם הרבה גי’נג’ר) . אפשרות שנייה היא (במקרה של מתוקים) להפיק את הצבע דווקא על ידי שימוש במנגו כמו שכתוב בסעיף השני של הכנת הצבע הצהוב.
מה דעתך?
נראה מדהים ורוצים לנסות!!
שאלות:
1. האם לצבע מכרוב אין טעמי לוואי?
2. צבע מסלק: האם ניתן לגרר סלק בפומפייה ולסחוט מהסלק המגורר את הנוזלים? כך אנחנו לרוב מכינים טחינה סלק וחשבתי שזה יפיק צבע כהה יותר מבישול סלק במים. נשמח לתובנות (:
תודה!!
הי רותם 🙂
איזה כיף שאתם מנסים!
אז ככה:
1. ייתכן מעט טעם נלווה אבל זה באמת עניין של טעם אישי וגם המתכון בו ישולב הצבע בהמשך. זה טעם ינימלי ולדעתי האישית לא מורגש כמעט.
2. הבישול עוזר להפקת הצבע מהסלק אל המים, אם זה עובד לך גם בגירוד אז כנראה שיש יותר מדרך אחת (אשמח לתובנות אם ניסית).
לאיזה מרקם אחאמ הצמצום אמורים להגיע? בישבלתי מי סלק ולא נשאר הרבה נוזל אבל מה שנשאר מרגיש נוזלי לחלוטין.
המרקם בין היתר תלוי בך, אז אם את מרגישה שיש צורך לצמצם עוד עשי זאת.
שלום! האם אפשר להכין צבע מאכל ירוק גם מנגולד או שעדיף תרד?
תודה רבה מראש
אני מאמינה שאפשר 🙂 תנסי ותעדכני איך יצא…
למה את לא ממליצה על ספירולינה כסופר פוד?
הי, יש כתבה שלמה על ספירולינה פה בבלוג ואני חושבת שהתשובה שם באופן מפורט וברור.
היי איך אפשר ליצור צבע שחור?
הי רותם,
ממה שאני יודעת רק פחם פעיל יוצר צבע שחור אך הוא מסוכן לצריכה. אז אני לא ממליצה. אם אמצא דרך אחרת אעדכן 🙂
היי, יש אפשרות להכין צבע מאכל שחור?
הי רוני,
עדיין לא הצלחתי להכין אחד כה שיש בו גם בריאות- אעדכן!
המים של הכרוב יוצאים כחולים לפני הסודה לשתיה.
הוספתי בכל זאת ויצא ירוק
מאוד מוזר…