מאצ’ה: אבקת התה הירוק היפני שמשגעת את העולם. מדוע היא בריאה, כמה כדאי לשתות ביום ואיך מכינים?

מאצ’ה היא אבקת תה ירוק קסומה שתשפר לכם משמעותית לא רק את הפיד באינסטגרם (עם מאכלים ומשקאות ירוקים מהממים) אלא גם את הבריאות באמת. אבקת המאצ’ה מכילה פי 4 נוגדי חמצון מכל תה ירוק אחר ועוד מרכיבים מפתיעים

מאצ'ה: אבקת התה הירוק היפני שמשגעת את העולם. מדוע היא בריאה, כמה כדאי לשתות ביום ואיך מכינים?
בכתבה הזו תקראו על:
תה מאצ'ה עשיר בנוגדי חימצון

תה ירוק מא'צה: מאיפה הגעת פתאום?

תה ירוק מאצ’ה נכנס לחיינו בסערה סביב שנת 2015. כמו תמיד מסתבר שהתערורנו מאוחר כי ביפן וסין המא’צה מככב בטקסי התה מזה שנים רבות. כמו כל תה ירוק גם תה ירוק מא’צה מפיקים מצמח בשם Camellia Sinensis. בניגוד לתה ירוק קלאסי בו חולטים את העלים, תה ירוק מאצ’ה מכינים על ידי טחינה של עלי התה באבני ריחיים לכדי אבקה קסומה וירוקה. תהליך הייצור הזה שומר על הערכים התזונתים העדינים שבתה. לכן, כשאנחנו רוכשים תה ירוק מאצ’ה חשוב לוודא כי המוצר איכותי שהוכן באופן הנכון, אחרת ייתכן ולא מכיל את כל הערכים התזונתיים לשמן אנחנו שותים אותו. המחיר של תה ירוק מאצ’ה לא זול, עם זאת אנחנו ממש לא צריכים לשתות הרבה ממנו. לא רק שאנחנו לא צריכים גם לא כדאי. 

תה ירוק מאצ’ה מכיל ריכוז גבוה של ערכים תזונתיים, יותר מכל תה ירוק אחר. כמו תמיד בעולם התזונה (והכושר) אם יש משהו שהוא טוב זה לא אומר שצריך להגזים. לכל ויטמין ומינרל שאנחנו צורכים יש כמות מומלצת וכמות מותרת. צריכה ויטמינים ומינרלים מעל לכמות המותרת עלולה להיות מסוכנת לבריאותנו. לכן, אפשר כדאי להסתפק בכוס מאצ’ה אחת ליום ולוודא שהיא עשויה מאבקה איכותית וטובה.

הערכים התזונתיים המרשימים שבמא'צה

אחרי הקדמה כזו מבטיחה אתם וודאי מאוד סקרנים להכין מה יש בכוס הזו. לכן, בואו ונגש ישיר לעניינים ונבין מדוע כדאי לכם לשתות מעת לעת תה ירוק מאצ’ה.

ריכוז גבוה של נוגדי חמצון

במקורות רבים תוכלו לקרוא על כך שכוס תה מאצ’ה מכילה פי 137 יותר נוגדי חמצון מכל תה ירוק אחר. זה כמובן מיתוס 🙂 למעשה כוס מאצ’ה מכילה פי 4 יותר נוגדי חמצון מכל תה ירוק אחד (בממוצע) וגם זה מרשים ביותר. נוגדי החמצון שבתה הם אותם ECGC  עליהם שומעים בכל מקום. תפקידם בגדול לשמור על תאי גופנו מפני תהליכי חמצון מוגברים (העלולים לגרום למגוון מחלות).
מחקרים אחרים מראים שנוגדי החמצון אף עשויים לסייע לגוף להילחם בדלקות.

לכן, כשאנחנו רוכשים מאצ’ה חשוב לוודא כי המוצר איכותי שהוכן באופן הנכון, אחרת ייתכן ולא מכיל את כל הערכים התזונתיים בגללם אנחנו שותים אותו.

מאצ'ה איך מכינים?

קפאין בשחרור איטי

בניגוד לסוגים אחרים של תה ירוק במאצ’ה ריכוז קפאין גבוה המזכיר קפה ואף יותר. גרם אחד יכיל כ 19 מ”ג קפאין. בניגוד לקפה, הכנת מא’צה נעשית עם כמות קטנה ולכן כוס בפועל תכיל פחות קפאין. למרות שכוס מאצ’ה מכילה מעט קופאין ביחס לקפה היא תשאיר אותנו ערים הרבה יותר זמן הודות למרכיב מיוחד בשם L תיאנין שגורם לשחרור האיטי של הקפאין מהמאצ’ה שלנו. 

בוסט של ויטמין C

כן! תה מאצ’ה מכיל ויטמין C. לא רק מא’צה אלא גם כל תה ירוק אמיתי. אבל כוס מא’צה תכיל כמעט פי 2 יותר מסוגי תה אחרים וזו כמובן בשורה מעניינת וטובה בעיקר לעונת החורף. 

למה כדאי לשתות כוס תה מאצ'ה כבר היום

מלבד שמירה על ערנות (בעיקר בגלל הקפאין) או חיזוק מערכת החיסון (בגלל נוחות מרשימה של ויטמין C) מחקרים מעניינים מציעים עוד יתרונות מעניינים בשתיית תה ירוק מאצ’ה. שימו ♥

שמירה על רמות סוכר תקינות בדם

מחקרים מהשנים האחרונות מראים כי שתיית מא’צה עשויה לסייע בשמירה על רמות תקינות של סוכר בדם. נוגדי החמצון שבתה עשויים לעכב עיכול של פחמימות מסויימות (עמילנים), כמו גם לסייע בהורדה של רומת סוכר בדם. האפקט נראה מבטיח עד כדי כך שחולי סוכרת צריכים להתייעץ עם הדיאטנית המטפלת בהם כדי לבדוק אם כדאי להם לשתות תה ירוק מא’צה או שמא האפקט עלול לפגוע בטיפול התרופתי.  

שמירה על בריאות לבבית ויכולות קוגניטיביות

הקשר בין נוגדי החמצון במשקה מא’צה לבין שמירה על הלב נבדק בעיקר בעכברים על ידי תיסוף של אותם נוגדי החמצון לתזונה שלהם. עם זאת, יש סימנים מבטיחים לכך שייתכן ולמא’צה יתרון בהגנה על שריר הלב. ההמלצה היא לנוטלי אספירין ותרופו לדילול דם להתייעץ עם תזונאי\ דיאטן לפני הוספה של מא’צה לתפריט.

אותם נוגדי החמצון העצמתיים נמצאו כעשויים להגן ספציפית על תאי המוח שלנו מפני נזקי החמצון. כך שתפקידו של תה ירוק מאצ’ה בשמירה על הזיכרון ושלל יכולות קוגניטיביות נראה מבטיח (וכמובן שלא לבד אלא כחלק ממערך טיפולי שלם).

איך מכינים מא'צה

לשתיית מאצ’ה טקס תה שלם אותו אני מבטיחה לנסות כשאגיע יום אחד ליפן. להכנת מא’צה כלים ספציפיים הכוללים כפית מבמבוק למדידה מדוייקת של כמות האבקה ומקציף ייעודי (גם הוא עשוי במבוק) לערבוב יעיל. כזה שלא משאיר גושים העלולים להיות לא טעימים. ובינתיים כאן בישראל כנראה שנעדיף להכין אותו מהר לפני היציאה לעבודה. לכן אין שום בעיה לקחת חצי כפית אבקת מאצ’ה עם מים בטמפרטורה של כ 80 מעלות (לא רותחים) ולערבב מהר!

בצורתו המסורתית שותים מאצ’ה מה שנקרא נקי. אבל מה לעשות? עם חלב הוא טעים יותר ולדעתי ספציפית עם משקה שיבולת שועל (חלב שיבולת שועל). בגלל שערכיו התזונתיים נשמרים גם בחימום הוא סופר פופולרי (ובצדק) במאפים שונים ומשקאות מיוחדים. וכן גם פה בבלוג המתכונים תמצאו מאפינס מאצ’ה חלומיים – אם הכנתם אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם כשאתם משוויצים בהם בסטורי שלכם.  פה בתמונה – המאצ’ה היומית שלי, היישר מהסטורי לאתר.

תה ירוק מאצ'ה עשיר בנוגדי חמצון
מאצ'ה: אבקת התה הירוק היפני שמשגעת את העולם. מדוע היא בריאה, כמה כדאי לשתות ביום ואיך מכינים?

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

25 תגובות

  1. אבל איך תה מאצ’ה וגם תה ירוק מכיל ויטמין סי? הרי זה מיובש וגם שותים את זה חם, זאת אומרת לא כל הויטמין סי נהרס ככה?

    1. הי מאיה,
      מאצ’ה הוא לא מיובש. כפי שקראת בכתבה. אם מוזגים מים בטמפרטורה המתאימה נשאר ויטמין סי בכוס.

    1. אם רשום על האריזה שהאבקה נטחנה באבן רחיים אם החברה מוכרת וידועה במוצריה האיכותיים. זו נקודה טובה להתחיל ממנה

  2. האם עדיף לחולי סוכרת להוריד מעט את מינון התרופות במקום להמעיט בכמות התה או להמנע ממנו לחלוטין.

    1. ראשית- אין לעשות שום שינוי תרופתי ללא התייצועת אישית עם רופא ודיאטנית. ייתכן ואין בעיה עבורך אישית להתשמש – תבדקי בקרב אנשי המקצוע שמלווים אותך.
      לא כל מה שבריא- בריא עבור כולם.

  3. הי קרן,

    למה ועד כמה אם בכלל שתיית מאצ׳ה יכולה להיות בעייתית למי שנוטלים אספירין ומדללי דם?

    1. יאיר, זה תלוי בכמה פרמטרים נוספים לכן יש להגיע לקליניקה ולעשות אבחון. לצערי לא אוכל לתת עצה אישית במעמד התגובות באתר.

  4. היי,
    אם אני בהריון, מותר לשתות את התה? ואם כן האם אני אמורה לשים פחות אבקה בגלל כמות הקפאין?

  5. היי
    אני שותה מאצ’ה כבר כמה שנים
    כמובן מאצ’ה טקסית עם חלב שקדים שאני מכינה בעצמי .
    ממליצה מאוד מאוד לנסות עם חלב שקדים שמכינים בבית .
    משמעותית טעים יותר .

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לקרוא? הנה כמה כתבות שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: