דאגו לאכול בריא באופן וכללי וגם במקרה של ארוחת המרק שלכם. איכלו את המרק כארוחה מאוזנת ובמידה הנכונה.
מרק קטניות (אפונה/שעועית/עדשים וכו’) הוא מרק המהווה מנת פחמימה. לכן נבחר בו כתוספת בארוחה העיקרית או נשלב בו חלבון כמו טופו ואז נאכל מנה נדיבה כארוחה שלמה. מרק זה הוא המרק הכי ידידותי לאדם העוסק בספורט, שכן הוא מעניק כמות גדולה של פחמימה וחלבון ובכך נותן כוח לאימון וגם מאושש אותנו מיד לאחריו.
מרק כתום (בטטה/דלעת/גזר וכו’) – גם הוא מרק המכיל כמות גדולה של פחמימה, מתאים כארוחת ביניים או כתוספת למנת חלבון בארוחה. מרק זה מכיל כמות קטנה יותר של חלבון לעומת מרק הקטניות, ועל כן מתאים כארוחת טרום אימון כושר על מנת להעניק כוח לאימון.
מרק ירקות הינו עתיר בנוזלים ונוגדי חמצון שעוברים מהירקות למים. כאשר אינו מכיל עוף ואטריות, מרק זה מהווה מנת ירק והוא יכול להיאכל כמנה ראשונה או במקום סלט בארוחה. תוספת של חלבון כמו עוף וטופו ופחמימה כמו אטריות וגריסים יהפכו אותו לארוחה של ממש ולכן יש לאכול כמות שתואמת את המטרה.