פוליפנולים הם קבוצה של תרכובות צמחיות בעלות תכונות אנטי דלקתיות ונחשבים נוגדי חמצון חזקים.
מחקרים שונים מראים קשר בין צריכה של פוליפנולים למניעת מחלות כמו סרטן ושמירה על קוגניציה וזיכרון.
ריכוז גבוה של פוליפנולים ביחד עם נוגדי חמצון אחרים כמו ויטמין C וקרטנואידים (אותם הגוף הופך לויטמין A) הופכים את התפוח למאכל ששווה לשלב בתזונה אנטי דלקתית. פוליפנולים בתפוח עץ הם:
קוורצטין –במחקרים בבעלי חיים נמצא כבעל אפקט נוגד דלקת דלקת, סרטן ודיכאון. כמה מחקרים מעניינים קשרו בין צריכה של קוורצטין לבין נירמול רמות גבוהות של לחץ דם אצל הסובלים מלחץ דם גבוה. עם זאת חשוב לציין שעל הסובלים מלחץ דם גבוה להיוועץ עם רופא בנוגע לטיפול תרופתי או שימוש בתוספים.
קטכין – קיים בכמויות גבוהות גם בתה ירוק והראה במחקרים בבעלי חיים אפקט חיובי על התפתחות המוח ותפקוד השרירים.
חומצה כלורגנית – מצויה גם בקפה ונמצאה כמסייעת בהורדת רמות הסוכר בדם ותורמת בתהליכי ירידה במשקל. בנוסף היא נמצאה גם כמונעת התפתחות תאים סרטניים ובעלת השפעה מיטיבה על תפקוד הלב, לחץ הדם, השרירים והכבד.
9 תגובות
למה מעדיפים תפוח ירוק על פני תפוחים אדומים בדייטה
למה עולה המחשבה הזו?
קרן שלום. לפי מה שאני יודע יש הבדל משמעותי בין הסוכר גלוקוז (שנכנס ישר לדם, מעלה את האינסולין, והעודפים הופכים להיות טריגליצרידים) לבין הסוכר פרוקטז (שנכנס לכבד, והכבד ממיר אותו, ומשנע אותו למקומות נצרכים. אם מחסני הסוכר והגליקוגן במצב די ריק, אזי הכבד ממיר אותו לגלוקוז ואם מאגרי הגליקוגן מלאים, הכבד הופך את הפרוקוז לשומן, לכבד שומני ולטרי גליצרידים.
אם אני צודק אזי צריך לספור לחוד את הפרוקטוז משאר הפחממה (גלוקוז, עמילן וכד), ולתת לנו טבלה שמראה את תכולות שני מרכיבי הסוכר בנפרד.
כמו כן יש מצב שכדאי להמליץ על צורת אכילת הפירות באופן שונה ממה שמתיחסים היום.
אשמח לקבל תשובה, וטבלה תואמת. בברכה נמרוד
שלום נמרוד,
ידע מרשים.
גם גלוקוז וגם פרוקטוז ישמשו לאנרגיה ובנייה של TG בהתאם לצורך של הגוף.
צריכה עודפת של שניהם מובילה לתוצאה שאיננה רצויה- עודף ייצור של TG או תאי שומן.
לכן, במידה ואוכלים פירות בכמות המתאימה לנו אין משמעות לכמות הפרוקטוז\ גלוקוז בהם
כתוב בספר בראשית “פרי עץ הדעת”.
מאן דהוא צייר את חווה נותנת לאדם את הפרי.
היום ולא ידע מהו הפרי הוא צייר תפוח עץ.
אין לדעת בוודאות שזה היה תפוח עץ.
לידיעתכם, שלשה תפוחים שינו את העולם.
הראשון של חווה אימנו.
השני של אייזיק ניוטון.
השלישי שי סטיב ג’ובס.
היי, האם תפוח מבושל מאבד מערך הויטמינים שלו?
אשמח לתשובה תודה.
הי דורית, התשובה היא כן – למשל ויטמין C יפחת בעת הבישול של התפוח. אבל סיבים למשל יישארו
לגבי אכילת הפרי עם הקליפה שרבים ממליצים עליה, לא מבין איך כולם מתעלמים מהריסוס הרעיל שחודר גם מבעד לקליפה, כל שכן הקליפה עצמה. לכן יש לטהר את הפירות במים חמים בקערה, לא פלסטיק הרעיל, בתוספת אבקת סודה לשתיה ללא אלומיניום וחומץ. ולגבי השהיה שלהם במים, יש הבדל בין סתם ירקות ופירות לבין עלים ירוקים שמצריכים שהייה מועטת במים פחות חמים, עד 15 דקות בלבד . לאחר מכן מכניסים למסננת גדולה ומניחים לטפטף. כעבור כ15 20נדקות מסננים וזה מוכן.
תודה על התגובה. זה תלוי מהיכן רוכשים את הפירות ומה סוגם. לכן, יש כתבה בעבודה שמסבירה בדיוק כיצד לרחוץ פירות וירקות