דאל עדשים או תבשיל עדשים כתומות, הוא מאכל קלאסי במטבח ההודי. העדשים הכתומות שייכות למשפחת הקטניות כך שהן מהוות מאכל בעל ערך מוסף!
הקטניות שייכות למשפחת הפחמימה ועדיין עשירות מאוד בחלבון (לעומת משפחת הדגנים למשל), בנוסף העדשים הן מקור לסידן וברזל צמחי כמו גם סיבים תזונתיים המשרים עלינו שובע ומהווים אחלה אוכל לחיידקי המעי הפרוביוטים שלנו (שהם הפרוביוטיקה שלנו).
הקאץ’ באכילת קטניות כמקור בלעדי לחלבון הוא שאנו עלולים לאכול כמות פחמימה גדולה מידי. לכן רציתי לעשות טוויסט למנה ולהפוך אותה לעשירה בחלבון לעומת תבשיל עדשים ובכך להגיע לתבשיל מהמהווה ארוחה שלמה ומאוזנת. הטוויסט עליו חשבתי הוא שילוב של שבבי סויה למנה – חלבון צמחי וחומר גלם מעניין. מיד אחרי הרעיון התקשרתי לנטליה, נכון בעלת הבלוג: theveganati ויחד יצרנו מנה מושלמת בעלת טעם מדויק, מרקם מצליח וכזו העונה על הצרכים האלו.
אם כן, בואו ונצא לדרך!
4 תגובות
משהו לא תקין בפרופורציה של המים. יצא לי מרק במקום תבשיל. זה מזין מאוד, אבל לא כל כך טעים.
הי חני, האם פעלת בדיוק לפי המתכון? זו הפעם הראשונה שאני שומעת ביקורת כזו. אם כן, אבדוק עם השפית
משהו לגמרי לא תקין.
שמתי מראש מחצית מכמות המים ועדיין יש יותר מדי מים. כמו כן, התבלון גם לא תקין, התבשיל תפל.
י מצטערת לשמוע – למען האמת שאני ורבים מהמטופלים שלי מכינים את המתכון בדיוק כך ויוצא ממש טוב. מעניין מה קרה שם… :\