האוכל שאנחנו אוכלים עובר תהליך של עיכול שבסופו חומרי היסוד מהם הוא בנוי נאגרים ברקמות הגוף השונות, וגם ברקמת השומן. רקמת השומן מורכבת מתאי שומן, אדיפוציטים, בהם נאגר השומן כטריגליצירידים (שלוש חומצות שומן המחוברות לשלד שנקרא גליצרול).
מלבד הצטברות באזור הבטן, הירכיים ואזורים נוספים מהם נרצה שיתרחקו, לתאי השומן ולרקמה כולה תפקידים חשובים. רקמת השומן מאפשרת אגירה של ויטמינים מסיסי שומן: ויטמין A המסייע לראיית לילה, ויטמין D שמשתתף בשמירה על בריאות העצם, ויטמין E שמהווה נוגד חמצון וויטמין K שמשתתף בתהליך קרישת הדם. רקמת השומן משתתפת גם בתהליכים הורמונליים למשל ייצור הורמון הלפטין שלו תפקיד חשוב בוויסות צריכת אנרגיה, והיא כמובן מהווה מקור לאנרגיה.
הגוף שלנו זקוק למידה מסוימת של אנרגיה תמיד, בשביל לקיים תהליכים בסיסיים הנדרשים כדי לחיות, ובמקרים מסוימים זקוק לכמות אנרגיה גדולה יותר, למשל בעת ביצוע פעילות גופנית. את האנרגיה הזאת מפיק הגוף שלנו מהמאגרים העומדים לרשותו, אחד מהם הוא מאגר השומן. פירוק השומן הוא תהליך מורכב מאוד. בקצרה, הגוף שלנו מפרק את אותם הטריגליצירידים שמרכיבים את תאי השומן. פירוק טריגליציריד הוא תהליך כימי במהלכו משתחררת אנרגיה (חום).
12 תגובות
מאמר מדוייק ונכון והכי חשוב מציאותי , אני מאמנת כושר שנים רבות וגם ירדתי במשקל 54 קג במשך שנה
מין הסתם אני למודת ניסיון רב בתחום
ובכול תהליך רצוי בתחום ולכן מכאן תגובתי המאמר מדויק
נותר רק לבצע ולגלות סבלנות עד לתוצאה מקסימלית
הכי חשוב דיוק והתמדה
תודה
המון תודה רותי! וסחטיין עלייך- זה תהליך מרשים ולא פשוט בכלל 🙂
שאלה:
אם אם אני לא מזיעה באימון אז בעצם אני לא שורפת שומן?
נניח באימון משקולות…
אין כל קשר בין הזעה לשריפת שומן. אל תדאגי השומן מעניק את האנרגיה למאמץ את בטוח “שורפ שומן” מדוע אינך מזיעה? יכולות להיות הרבה סיבות
תודה על הכתבה מדויקת
ברשותך מפרסמת קישור כתבה שלך באינסטגרם שלי
חשוב שאנשים יקבלו מידע נכון מבוסס על מחקים
בברכה
מלא תודה- אשמח אם גם תתייגי אותי KARENANN_GAIMAN
העובדות נכונות אבל הסקת מסקנות שגויה. כתבת: “לבחור בדופק הגבוה….נשרוף יותר פחמימה….אבל גם שריפת שומנים גדולה יותר”
וזה הוכח כלא נכון. כלומר דופק נמוך עדיף.
כתבת גם: “אימוני מישקולות יסייעו לשמירת מישקל תקין”.
עובדתית הוכח שאירובי ‘עדין’ ולא אימוני משקולות ברזל שורף יותר שומן. כולם מכירים מתאמנים גוצים שמנמנים בחדר כושר מפתחים שרירים אך הכרס לא יורדת. להיפך היא מתמצקת ל”צמיג” מוצק שמתיישב וכלום לא יעזור….
הי משה,
רואה הגעתי לתגובה שלך… למען האמת מה שכתבת בכלל לא נכון. אם אתה רוצה להביא טענות כאלה אתה צריך לגבות אותן.
זה ידוע כי אימוני משקולות מחזקות את רקמת השריר וזו רקמה בזבזנית יותר באנרגיה- כלומר מביאה לשירפה גדולה יותר של קלוריות באופן כללי.
לגבי חישוב הדופק- זה פשוט לעשות חשבון. ושוב אנימצטערת לומר האמת אינה איתך.
מעכשיו אני אומרת שכל תגובה לא עניינית נוספת אכן תמחק.
אין לי בעיה לנהל דיון אך יש לי בעיה עם אמרות לא נכונות שמנופפים איתן ללא כל בסיס.
יום נעים
צודק בהחלט. כל מתאמן מיומן יודע ששריפת שומן הטובה ביותר היא דופק בעצימות בינונית קרי הליכה מהירה, מבלי לפגוע במסת השריר. והדרך הטובה ביותר היא בבוקר על בטן ריקה כך שהגוף ישר ניגש למאגרי השומן. דופק בעצימות גבוהה קודם כל מפרק רקמת שריר, שריר יותר קל לפירוק מאשר שומן. בנוסף דופק בעצימות גבוהה משחרר קורטיזול לגוף הורמון לחץ שדווקא מונע שריפת שומן כי הגוף במצוקה.
מה שכן נאמר נכון במאמר הוא שמסת שריר צורכת יותר אנרגיה במנוחה, לכן לאורך זמן הגדלת מסת השריר ע”י אימוני כח כנגד מסת הגוף בלבד תייצר בנייה נכונה של שריר – תמנע פציעות משקולות וחדרי כושר למינהם.
יש הטוענים כי אימוני HIT עצימות גבוהה לזמן קצר גורמים לגוף לשרוף יותר שומן.
ההסכמה הגורפת היא שמה שהיה ידוע כאימוני כח, ואירובי בעצימות גבוהה לפרק זמן ארוך אינם יעילים לשריפת שומן לאדם הממוצע ורוב האנשים גם לא מחזיקים בהם. לכן מעטים מאוד יורדים במשקל ונשארים במשקל נמוך ממה שהתחילו. הרוב המוחלט יעלה אותו בחזרה וזאת משום כל הכתוב לעיל.
הי דנה,
אני מוכרחה לומר שאני המומה מהיהירות! איש מקצוע איכותי, לדעתי, צריך לפנות בכבוד לקולגה ולבדוק מה עומד מאחורי דבריו ולא לכתוב כזו תגובה.
בעיקר שכל מה שכתבת שגוי.
והנה התתייחסות שלי לפי הסדר:
1. נכון, אחוז השומן שנשרוף אימון תת מירבי (דופק נמוך יותר) גבוה לעומת אחוז הפחמימה. אבל, באימון בדופק גבוה סך הקוריות שנשרוף משומן יהיו גבוהות לעומת באימון תת מירבי.
ולכן, בסה”כ נשרוף יותר קלוריות משומן באימון בדופק גבוה (וגם יותר פחמימה כמובן).
2. הנושא של אימון על קיבה ריקה הוא מיתוס שהופך על ידי החוקרת המובילה בתחום. היא הודתה שלא הליחה למצוא במחקריה סימוכין לכך שאימון על קיבה ריקה עבור הקהל הרחב מיטיב עם ירידה במשקל (תתעדכני במחקרים).
3. מה שכתבת על קורטיזול- סליחה – פשוט לא נכון (שלחי לי בבקשה מחקרים שמציגים את זה- ספויילר, לא תמצאי)
4. “הסכמה גורפת” ? לכל אחד יש את התמהיל שיעיל עבורו.
אם תמשיכי להגיב באופן לא ענייני כל תגובה עתידית שלך תמחק מהאתר שלי.
בהצלחה
מוחקים כאן תגובות שלא ניראות להם. הגבתי נקודתית למספר טעויות במאמר. אך תגובתי לא פורסמה ???
הי משה, יש צורך לאשר את התגובות בטרם הן מתפרסמות כי יש תגובות ספאם. כנראה שעוד לא העתי לאישור התגובה הקודמת.