כמו בכל כתבת עומק כאן בבלוג הבריאות, נתחיל בהיכרות מעמיקה עם שמן זית. הוא כמובן שייך למשפחת השומנים ומבחינת אבות המזון לא מכיל עוד מאקרונוטריינטים (אין בו פחמימה או חלבון). ועדיין לאותו שמן זית ערך תזונתי מרשים במיוחד הכולל שפע של נוגדי חמצון, ויטמינים ותרכובות שתורמות רבות לבריאות שלנו.
הרכבו של זמן זית משתנה ותלוי במספר רב של גורמים; זן הזית ממנו מפיקים את השמן, האיזור בו גדל, קצב וכמות ההשקייה שהחקלאי מאפשר, שיטת ביצוע המסיק, פרק הזמן שעובר בין המסיק ליצירת השמן ועוד.
עבור כל שמן זית ערך תזונתי מעט שונה בהתאם לתנאים שציינתי. כל אלה משפיעים גם על איכותו של השמן, על טעמו, מרקמו, יציבותו ותועלתו בריאותית עבורנו.
4 תגובות
קראתי 2 מאמרים על שמן זית ושמן זרעי ענבים הם כתובים ברור וענייני
ולכן אשמח לקבל ממך מיילים בנושא הבריאות
שלום מאיר 🙂 המון תודה
נרשמת בהצלחה לרשימת הדיוור
לאציינת כלום לגבי שמן זית שנמכר ומאוחסן בפחים, ווב? לא טוב?
את צודקת,
אין בעיה. העניין הוא שלא יהיה מפגש בין השמש לשמן. רק לשים לב שהפח לא עומד בשמש.