שיווק של שייקים לאלו המבקשים לרדת במשקל הוא לא פחות מגאוני.אפשר למצוא מגוון כמעט אינסופי של דיאטת וניקויים מבוססי שייקים המשוקים לצורך ירידה במשקל. עוד רגע נדון במקרים בהם זה אולי נכון, אך נתחיל דווקא בסיבות בגינן זה ממש לא נכון:
1.אוכל טחון אינו עדיף מהאוכל השלם:
כאשר אנחנו טוחנים אוכל אנחנו הופכים אותו קל יותר לעיכול. כאשר אנחנו “מקלים” על מערכהת העיכול אנחנו למעשה מעודדים אותה לעבוד פחות. כשהגוף משקיע פחות בפירוק ועיבוד המזון כך יורד האפקט התרמי של המזון. כלומר, כמות האנרגיה (הקלוריות) הנדרשת לאותו פירוק קטנה יותר. נכון, לאפקט התרמי של המזון אין תרומה משמעותית להוצאה האנרגטית הכללית שלנו, אך זו דרך טובה להסביר מדוע אוכל טחון אינו עדיף על מוצק.
בנוסף, מבחינה בריאותית אכילה של אוכל טחון בלבד יכולה להיות בעלת השלכות משמעותיות לבריאות מערכת העיכול שלנו.
2. תוספת לעומת חלופה:
הוספה של שייק חלבון לתפריט שלנו עלולה לתרום דווקא לעלייה במשקל. כדי לרדת במשקל חשוב לוודא. כי כמות הארנגיה (הקלוריות) אנחנו צורכים מתאימה למטרה. זה לא באמת משנה מה מקור אות האנרגיה. שייק חלבון יכול להוות תוספת קלורית משמעותית אם פשוט מוסיפים אותו לתזונה מבלי לחשוב על הצריכה היומית הכוללת.
3. מחשבות על ספיגה:
אני מודה שאין קשר ישיר בין איכות הספיגה של המזון להצלחה או אי הצלחה בירידה במשקל. אך זה נושא חשוב שעשוי לתרום באופן עקיף ועל כן- הוא נכנס לכתבה. כפי שציינתי בפסקאות הקודמות לא די בצריכת רכיבי תזונה, יש משמעות לאופן בו הם נספגים בגוף שלנו. אין ספק שנוטריינטים (רכיבי תזונה כמו ויטמינים, מינרלים חלבון וכדומה) נספגים באופן מיטבי כאשר הם מגיעים במזון השלם בצורתו הטבעית.
והנה טיעון שהוא דווקא בעד שייק חלבון ליידה במשקל. לעתים (בעיקר במקרים בהם אכילה בריאה ודלה יותר בקלוריות היא אתגר גדול מאוד) אפשר להגדיר ארוחה אחת כשייק – כך מייצרים גבולות גיזרה ברורים. המנה קבועה ומורידה משימה אחת ממגוון השינויים שיש לעשות באורח החיים. זה פתרון שיש להגביל בזמן ולשלוף מעת לעת בטיימינג הנכון.
10 תגובות
את מדהימה התכנים שאת מעלה מועילים מאוד ,מבוססים על ידע מקצועי
מחכה כל הזמן לתוכן חדש ומעשיר.
ועל כך תבורכי !
בהערכה רבה ,יהודית
המון תודה יהודית יקרה 🙂
אשמח למתכונים של שיקים עם חלבון או בלי שיכולים להוות תחליף לארוחה.
אין שום בעיה- אני על זה!
כתבה מעניינת ומושקעת, ובכלל רק עתה נחשפתי לאתר שלך ויש לא מעט תכנים רלוונטים עבורי ויידע בסיסי ועשיר. תבורכי גברתי הנכבדה, ומאחל לך הצלחה במקצועך ובחייך (:
כבר נרשמתי לניוזטלר.
מדהים!
תודה רבה
קרן שבוע טוב, תודה על המידע
אבי.
תודה אבי
קרן תודה על התוכן המעשיר ועל ההשראה. האתר מקסים! הכתיבה והתגובות שלך מאוד נגישות ומזמינות
ברשותך, מספר שאלות לגבי תוספות לשייק
1. אחרי אימון-
אם מדובר בשייק פירות רצוי להוסיף מנת שומן? כמו קשיו או אגוז מושרה? לספיגה מאוזנת של הסוכרים? בטח אם מוסיפים מייפל כמוני 🙂
2. תוספת של שיבולת שועל לשייק-
רצוי באמת להשרות אותה לפני? אם כן לכמה זמן?
*היה פרסום על כך שיש רעלן (?) מסוים בשיבולת שועל שיכול להשפיע על הריון, ולכן רצוי לקנות גם אורגני. מכירה את זה?
3. אחרונה ודי, אילו חלבונים טבעיים את ממליצה עליהם לתוספת לשייק?
תודה רבה
הי רוני- תודה 🙂
להלן התשובות:
1. אפשר בהחלט
2. אין צורך להשרות כי בכל מקרה היא תקבל את הנוזלים שבשייק. אני לא מכירה את הרעלן הספציפי שכתבת עליו (את בהיריון?)
3. יוגורטים, חלב צמחי כמו סויה, חלב פרה (אם את אוהבת) , קוטג’ (כןכן)