קמח שיבולת שועל: ערך תזונתי, איך משתמשים בו? + מתכון ביתי

קמח שיבולת שועל: טרנד מוגזם או כזה שיש בו בריאות אמיתי? בואו להכיר מקרוב קמח שיבולת שועל ואת כל הסיבות להתחיל להשתמש בו:

קמח שיבולת שועל: ערך תזונתי, איך משתמשים בו? + מתכון ביתי
בכתבה הזו תקראו על:

לפני שנתחיל, כמה מילים על קמח שיבולת שועל

אם אתם אוהבים לקרוא על תזונה נכונה, ואורח חיים בריא בטוח שמתם לב שבזמן האחרון כוכב מעניין כובש את כל הרשתות החברתיות – קמח שיבולת שועל!

קמח שיבולת שועל נוצר על ידי טחינה של שיבולת שועל – כן, פשוט עד כדי כך.

כמו שיבולת שועל גם קמח שיבולת שועל מכיל סיבים תזונתיים, נמצא ברשימת המאכלים עם ברזל, הוא מקור למגנזיום באוכל וגם חלבון. בזכות החלבון שבו הוא עוזר לייצב מבנה של מאפים וגם עוזר לנו להגיע לשובע מהיר יותר. במילים אחרות הפעם מדובר בטרנד שכדאי מאוד לאמץ ולשדרג בעזרתו המטבח שלנו.

קערה עם קמח שיבולת שועל

קמח שיבולת שועל ערך תזונתי:

קמח שיבולת שועל מכיל ערכים תזונתיים מכל קבוצת אבות המזון. ב – 100 גרם קמח שיבולת שועל תוכלו למצוא:

איך מכינים קמח שיבולת שועל?

הפעם אגש ישר לעניין: כך תכינו קמח שיבולת שועל בקלות ויעילות!
בבלנדר חזק טוחנים 2 כוסות של שיבולת שועל דקה (אינסטנט) במהירות גבוהה במשך כ-40 שניות. פותחים את המכסה ומערבבים את הקמח שנוצר. מקפידים לגרד  אותו מדפנות הבלנדר וממשיכים לטחון עוד 10-15 שניות עד לקבלת מרקם מושלם של קמח.

איך מאחסנים קמח שיבולת שועל?

את הקמח שהכנתם שמרו בקופסה אטומה לחלוטין מקור יבש, מוצל וקריר. אם תרצו שיחזיק מעמד אפילו מעל לחודש או חודשיים תוכלו לשמור אותו במקרר.

אפייה עם קמח שיבולת שועל:

בניגוד לקמח חיטה, קמח שיבולת שועל לא מכיל גלוטן. מסיבה זו אינו מתאים כקמח יחיד להכנת לחם או חלות (אלא אם מדובר במתכון ייעודי של לחם שיבולת שועל).

לעומת זאת מתאים מאוד לאפיית מאפינס שיבולת שועל או עוגת שיבולת שועל בחושה.

הטעם של קמח שיבולת שועל מעין אגוזי עדין ומשתלב בצורה מעולה במגוון רחב מאפים; מלחמים ועד לעוגות.

קמח שיבולת שועל יכול להפוך מרקם של מאפים לרך יותר. עושים זאת על ידי השילוב הנכון בין קמח לנוזל. שיבולת שועל סופחת נוזלים יותר מקמח רגיל ויש לקחת זאת בחשבון באפייה.

קמח שיבולת שועל יחסי המרה:

בגלל היכולת שלו לספוח נוזלים חשוב לעשות המרה נכונה של קמח חיטה בקמח שיבולת שועל (אם ברצונכם לערוך שינויים במתכון קיים). כמובן שעדיף שלא לערוך המרות. למצוא מתכונים בהם נעשה שימוש מקורי בקמח שיבולת שועל, או שילוב קמחים. אם יש לכם ניסיון באפייה ובכל זאת תרצו לעשות זאת הנה הדרך ששווה לאמץ;

התחילו בהמרה של 25 אחוזים מקמח החיטה לקמח שיבולת שועל ובדקו האם המרקם לשביעות רצונכם.

בעת ההחלפה של קמח שיבולת שועל בקמח חיטה יש להמיר לפי משקל ולא לפי כוס מדידה. המשקל של של קמח שיבולת השועל נמוך מקמח חיטה, החלפה של כוס מול כוס ככל הנראה תוביל למצב בו כמות הקמח במתכון שלכם קטן.

טיפ של אלופים

כאשר מכינים בלילה המבוססת על קמח שיבולת שועל, תנו לה לעמוד כמה דקות לפני המשך ההכנה של המאפים שלכם. כך, תאפשרו לשיבולת השועל לספוח את כל הנוזלים וליצור את המרקם אותו אתם מחפשים.

מילה לסיום

עכשיו יש לכם את כל מה שאתם צריכים כדי להתחבר לטרנד הכי לוהטב, להכין ולהשתמש בקמח שיבולת שועל בקלות ובבריאות – שיהיה המון בתאבון!

קמח שיבולת שועל: ערך תזונתי, איך משתמשים בו? + מתכון ביתי

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

8 תגובות

  1. הי קרן
    למדתי שכל מה שעובר טחינה הופך למוצר מעובד ומעבד מערכו. האם הערכים התזונתאים של שיבולת השועל עדיין נשמרים כאשר היא עוברת טחינה? סיבים תזונתאים וכו”? או שזה כבר הופך למוצר מעובד וגורם לעליית אינסולין מהירה

    1. הי יואב,
      יש לך כאן תובנות מאוד חכמות. ועדיין אתה לא מדייק ואני אסביר.
      יש להבחין בין מוצר שעובר עיבוד לבין מוצר מעובד.
      טופו למשל הוא מוצר שעובר עיבוד, מדובר בעיבוד מסורתי בו עושים מיצוי של חלבון הסויה לכדי מוצר. ללא שימוש בכימיקלים בתהליך. לכן, הוא מוצר שלא נחשב למוצר מעובד.
      כנ”ל לגבי טחינה! כמובן שטחינה ושומשום הם מוצרים שונים. אבל אם הטחינה עוברת תהליך פיזיקלי ללא הוספת חומרים בתהליך המיצוי הרי שאיננה מוצר מעובד.
      את שיולת השועל לא ניתן לצרוך ללא עיבוד מסויים, אך איננה מוצר מעובד ואיננה מאבדת מערכה בתהליך הייצור.
      בניגוד לדגני בוקר למשל, שיבולת שועל לא עוברת תהליך שמשנה את ערכה הגליקמי.

  2. יש יתרון משמעותי לאפיה של לחם משיבולת שועל ולא מקמח כוסמין למשל? כשאין רגישות לגלוטן אבל כן רוצים לאזן טרום סכרת.
    כי מבחינה קלורית הערכים די זהים

    1. הי רוני,
      איזון סוכרת נעשה על ידי שינויים בתזונה כולה ולא ספציפית לחם או כל מזון בודד אחר.
      כל הלחמים המלאים (כוסמין מלא, שיבולת שועל, שיפון מלא וכ’ו) עדיפים במקרה של סוכרת על פני לחמים שאינם מלאים.
      מה שנותר לעשות הוא לבדוק מה הכי מתאים לך! על ידי ניסוי ותהיה תחת ליווי דיאטנית

  3. הי קרן,
    תודה על עוד מידע חשוב ומעניין!
    קראתי בכמה מקומות מהימנים ששיבולת שועל דקה היא מוצר מעובד ושלא כדאי לצרוך אותו ושכדאי לצרוך רק שיבולת שועל עבה.

    1. זה נכון שרמתהעיבוד של שיבולת שועל דקה היא גדולה יותר.
      אך זה לא הופך אותה ל”מוצר מעובד” לכן אני אישית כן ממליצה. וכשיש לך זמן לבשל שיבולת בבחרי בעבה 🙂

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לקרוא? הנה כמה כתבות שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: