בגלל היכולת שלו לספוח נוזלים חשוב לעשות המרה נכונה של קמח חיטה בקמח שיבולת שועל (אם ברצונכם לערוך שינויים במתכון קיים). כמובן שעדיף שלא לערוך המרות. למצוא מתכונים בהם נעשה שימוש מקורי בקמח שיבולת שועל, או שילוב קמחים. אם יש לכם ניסיון באפייה ובכל זאת תרצו לעשות זאת הנה הדרך ששווה לאמץ;
התחילו בהמרה של 25 אחוזים מקמח החיטה לקמח שיבולת שועל ובדקו האם המרקם לשביעות רצונכם.
בעת ההחלפה של קמח שיבולת שועל בקמח חיטה יש להמיר לפי משקל ולא לפי כוס מדידה. המשקל של של קמח שיבולת השועל נמוך מקמח חיטה, החלפה של כוס מול כוס ככל הנראה תוביל למצב בו כמות הקמח במתכון שלכם קטן.
8 תגובות
הי קרן
למדתי שכל מה שעובר טחינה הופך למוצר מעובד ומעבד מערכו. האם הערכים התזונתאים של שיבולת השועל עדיין נשמרים כאשר היא עוברת טחינה? סיבים תזונתאים וכו”? או שזה כבר הופך למוצר מעובד וגורם לעליית אינסולין מהירה
הי יואב,
יש לך כאן תובנות מאוד חכמות. ועדיין אתה לא מדייק ואני אסביר.
יש להבחין בין מוצר שעובר עיבוד לבין מוצר מעובד.
טופו למשל הוא מוצר שעובר עיבוד, מדובר בעיבוד מסורתי בו עושים מיצוי של חלבון הסויה לכדי מוצר. ללא שימוש בכימיקלים בתהליך. לכן, הוא מוצר שלא נחשב למוצר מעובד.
כנ”ל לגבי טחינה! כמובן שטחינה ושומשום הם מוצרים שונים. אבל אם הטחינה עוברת תהליך פיזיקלי ללא הוספת חומרים בתהליך המיצוי הרי שאיננה מוצר מעובד.
את שיולת השועל לא ניתן לצרוך ללא עיבוד מסויים, אך איננה מוצר מעובד ואיננה מאבדת מערכה בתהליך הייצור.
בניגוד לדגני בוקר למשל, שיבולת שועל לא עוברת תהליך שמשנה את ערכה הגליקמי.
אחלה כתבה. תודה רבה לך.
תודה לך !!!
יש יתרון משמעותי לאפיה של לחם משיבולת שועל ולא מקמח כוסמין למשל? כשאין רגישות לגלוטן אבל כן רוצים לאזן טרום סכרת.
כי מבחינה קלורית הערכים די זהים
הי רוני,
איזון סוכרת נעשה על ידי שינויים בתזונה כולה ולא ספציפית לחם או כל מזון בודד אחר.
כל הלחמים המלאים (כוסמין מלא, שיבולת שועל, שיפון מלא וכ’ו) עדיפים במקרה של סוכרת על פני לחמים שאינם מלאים.
מה שנותר לעשות הוא לבדוק מה הכי מתאים לך! על ידי ניסוי ותהיה תחת ליווי דיאטנית
הי קרן,
תודה על עוד מידע חשוב ומעניין!
קראתי בכמה מקומות מהימנים ששיבולת שועל דקה היא מוצר מעובד ושלא כדאי לצרוך אותו ושכדאי לצרוך רק שיבולת שועל עבה.
זה נכון שרמתהעיבוד של שיבולת שועל דקה היא גדולה יותר.
אך זה לא הופך אותה ל”מוצר מעובד” לכן אני אישית כן ממליצה. וכשיש לך זמן לבשל שיבולת בבחרי בעבה 🙂