אם תתקלו בפסיפלורה בטיול במדינה טרופית אני בטוחה שהדרך המהנה ביותר תהיה לבצוע את קליפתה וממש לשלוק את הפרי מתוכה. אם אינכם מטיילים ורוצים להנות ממנה בסלון ביתכם כנראה שתחפשו צורה נקייה יותר לאכול אותה. במקרה כזה חיתכו אותה במרכזה ואיכלו את התכולה עם כפית. שימו ♥ גם הזרעים השחורים אכילים. המרקם עשוי להזכיר לכם מרקם של זרעי צ’יה או פודינג צ’יה למעשה.
כמו שציינתי קודם טעמה של הפסיפלורה ייחודי ודומיננטי, ואם אתם אוהבים אותו תוכלו למצוא שלל מתכונים המשלבים פסיפלורה. המוכרים יותר הם משקאות שונים כמו מיצים, שייקים ואפילו קוקטיילים המבוססים על פסיפלורה.
אופציה נוספת היא קינוחים מדליקים כמו גלידה, שלגונים ואפילו יוגורטים מתוקים עם טוויסט פסיפלורה. למרות שטעמה מתקתק אפשר לשלב פסיפלורה גם במאכלים שאינם מתוקים באופיים כמו סלט ירקות. בעיקר כזה המכיל גם גבינה!
6 תגובות
בוקר טוב
אני שמחה לשמוע על כל טוב הפסיפלורה.
אני אוהבת את הפרי מאד
תודה רבה על המידע
אשמח לשמוע עוד תובנות
בתקווה שהן מבוססות
יום טוב
לאה
הי לאה,
תודה רבה על הפידבק! כמובן שכל מה שכתוב באתר מבוסס במחקר. במידה ולא מבוסס מספיק אני מציינת גם את זה. יום נהדר ובתאבון
אני מגדל פספלורה בגינה ומאוד נהנה ממנה .רציתי לדעת למה כול כמה שנים הצמח מת.
הי ברוך כל הכבוד לך,
אני לצערי לא מבינה בבוטניקה 🙂
היי אז כמה פסיפלורות שוות ערך לפרי אחד אם כך?
לרוב 2-3 🙂