אוסטאופורוזיס מאופיין בצפיפות עצם מופחתת ובסיכון מוגבר לשברים, במיוחד אצל נשים מבוגרות. אוסטאופניה הוא מצב מקדים אשר יכול להופיע בגיל צעיר יותר. מעבר לכך, העוסקים בפעילות גופנית גם הם עלולים להיות בסיכון לפתח שברי מאמץ. בשל כל הסיבות הנל ונוספות של ציינתי יש חשיבות גדולה להבטיח תזונה אשר מקדמת את בריאות העצמות.
מחקרים מהשנים האחרונות מראים לנו , כי צריכת מוצרי סויה עשויה להפחית את הסיכון לאוסטאופורוזי, למשל אצל נשים שעברו גיל המעבר.
ייתכן והסיבה לכך טמונה בעבודה כי פולי סויה מכילים שלל מינרלים החשובים לשמירה על בריאות העצם; חלבון, זַרחָן
ותרכובת בשם איזופלבונים השייכים למשפחת נוגדי החמצון מסוג פוליפנולים (כמו או המצויים בתה ירוק).
6 תגובות
שלום קארן, מבקש לקבל קישורים למאמרים עליהם מבוסס המאמר שלך, תודה
ישראל,
שים לב שיש מילים שמודגשות בצבע כחול- זה סימן שהן מובילות בקישור למאמר עליו מבוסס הכתוב.
בנוסף מרבית מהמידע נלחק מנייר העמדה של ארגון הדיאטנים האמריקאי שיצא בשנת 2017
תודה על המאמר
יש לי כמה שאלות בבקשה
1 כשמכינים חלב סויה או טופו, מאבדים את כל הסיבים? זאת אומרת האם גם מי שרגיש לסיבים יכול לאכול ככה?
2 בהכנת חלב סויה האם מאבדים גם חלק מהמינרלים, ואם כן כמה מאבדים?
תודה רבה
הי מאיה,
יש משמעות לשיטה בה מכינים. את מתכוונת להכנה ביתית?
הי.
איבדתי את עצמי: בתמונות מופיעים פולים צהובים\לבנים עגולים.
בחנויות פיצוחים אני מוצא פולים ירוקים.
מה ההבדלים?
מהם הערכים התזונתיים?
תודה מראש
הי זאב, נכון יש זנים שונים. אך בבמוצע יש ערכים תזונתיים זהים.