כלורופיל הוא נוגד חמצון אשר נמצא בירקות ופירות בעלי צבע ירוק. הצבע של הפרי והירק למעשה מספר לנו איזה סוג של נוגד חמצון מצוי בו. נוגדי החמצון לא רק מעניקים לפירות ולירקות את צבעם אלא גם הגנה מפני נזקי החמצון.
תהליכי חמצון קורים באופן טבעי גם בגוף שלנו. יש לנו גם מערך שלם של נוגדי חמצון טבעיים כנגדם. וכך נשמר איזון. אבל, אנחנו חיים בעולם בו קרינת השמש עה, קיים זיהום אויר בגלל כלי רכב מממונעים ויש עוד שלל סיבות להגברה של תהליכי חמצון (כמו עישון סיגריות) לכן אנחנו זקוקים לתגבור בדמות נוגדי חמצון מהמזון. כשאנחנו אוכלים פירות וירקות אנחנו “מנצלים” את ההגנה שלהם לטובת הגוף שלנ ו- כך פגמנט הצבע מהפרי או הירק מגן על הגוף שלנו מפני נזקי חמצון. לכן, עלינו לאכול קשת רחבה כלל הניתן של ירקות ופירות בצבעים שונים. 70% ממיץ עשב חיטה הוא למעשה כלורופיל!
2 תגובות
שלום רב
התחלתי לשתות עשב חיטה. בבדיקת דם שיגרתית נמצאה כמות גבוהה של אשלגן. האם יש קשר בין הדברים?
,תודה
ניצה רגב
הי ניצה, יכול להיות.
אני מציעה לך לגשת לייעוץ אצל דיאטנית לבדוק האם עשב חיטה מתאים לך והאם הדיאטה שלך מאוזנת