ערכי סוכר תקינים אחרי ארוחה הם:
- ערכי סוכר תקינים שעתיים לאחר הארוחה עד 140 מ”ג/ד”ל אצל אנשים בריאים.
- עבור אנשים עם טרום סוכרת, ערכים של 140-199 מ”ג/ד”ל נחשבים לגבוהים מעט, אך עדיין בתחום הטרום סוכרתי.
- במקרים של סוכרת, ערכים מעל 200 מ”ג/ד”ל מעידים על חוסר איזון ומצב סוכרתי.
ערכי סוכר תקינים אחרי ארוחה: למה דווקא שעתיים אחרי?
כדי לדעת אם יש ערכי סוכר תקיניםאחרי ארוחה בודקים רמות סוכר שעתיים אחרי האכילה. זהו הזמן שבו רמות הסוכר בדם מגיעות לשיא לאחר עיכול המזון (בממוצע כמובן). הבדיקה מאפשרת לראות איך הגוף מתמודד עם העלייה בסוכר, כלומר ולוודא שהאינסולין מצליח להוריד את הסוכר בחזרה לרמתו התקינה באופן תקין. בדיקה בטווח של שעיים אחרי ארוחה עוזרת להעריך את תגובת הגוף לפחמימות ולזהות בעיות בתפקוד האינסולין, כמו במצבי טרום סוכרת או סוכרת. את הבדיקה מבצעים באמצעות דקירה קטנה באצבע עם מד גלוקוז ביתי, או באמצעות בדיקת דם במעבדה (במידה ואין גלוקומטר בבית, כמו במצב טרום וכרת למשל)?