וודאי שמתם לב שהערך הקלורי לפרוסת עוגת גזר הוא לא מהנמוכים באתר. ועדיין, כמו שכתבתי בהקדמה- קלוריות הן לא הכל יש לנו פה ערך מוסך.
ובכן, הגזר עצמו הוא ירק בעל ערכים תזונתיים רבים. בואו נתעכב לרגע על המשפט הזה- גזר הוא ירק ואנחנו מכינים ממנוט עודה – זה לעצמו מרשים. גזר מכיל בטא קרוטן שממנו הגוף מפיק ויטמין A. ויטמין A מסייע לשמירה לא רק על הראייה שלנו אלא גם על העור שלנו היות והוא משתתף בבנייה של קולגן גזר גם עשיר בסיבים תזונתיים (כן, הם עושים דרכם אל עגת גזר ואנחנו רק מרוויחים) שמסייעים לשמירה על מערכת עיכול בריאה.
מינרל נוסף שנמצא בגזר בכמות יפה הוא אבץ! אבץ מסייע בשמירה על מערכת הדם שלנו ועכשוי נקבל אותו גם בעוגה.
אז עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך כדי להכין עוגת גזר טרנדית ומפנקת. תוכלו להפתיע את האורחים שלכם או פשוט להנות ממנה בעצמכם. שילוב על פרוסת עגת גזר עם קצת ענבים או פרי אחר יכול לתת לכם קינוח מאוזן יותר ואפילו יותר משביע נסו את זה – בתאבון!
תייגו אותי בפייסבוק כדי שאדע איך יצא, אהה וגם באינסטגרם!
3 תגובות
רוצה להכין אותה לארוחה בשרית ליום שבת בערב. באיזה קרם אפשר להחליף במקום הגבינה?
את יכולה בקלות רבה לעשות את העוגה עוד יותר בריאה. עוגה בחושה – היא לא צריכה ציפוי. שמנת, חמאה, למה??
קמח רב תכליתי אפשר להמיר בלי שום בעיה בקמח 80% מלא שנטחן מגרעין החיטה בשלמותו.
אפשר להשתמש ברבע כוס שמן ורסק תפוחים.
הקלוריות לפרוסה יצנחו פלאים! והיא תהיה הרבה יותר בריאה, בלי לפגום בטעם בשום צורה.
אגב, כשאת כותבת פרוסה, את מתכוונת לכמה גרם? כי כל אחד חותך לעצמו פרוסה בבת עינו.
למה לא להשתמש באמות מידה אוניברסליות כדי שכולנו נהיה “על אותו עמוד”?
הי מיה,
ראשית תודה על ההערה, את צודקת!
אפשר כך ואפשר כך. המסר שלי הוא שבריאות איננה בהכרח דיאטתית תמיד. גם מופחת קלוריות זה נהדר.
לגבי המידות, מדובר בכוסות מדידה וזו מידה אוניברסלית.