נענע מיובשת היא מצרך במגוון מתכונים מצריים או אפריקאים. ייבוש הנענע עוזר לא רק בשימור שלה לאורך זמן אלא גם בשמירה על טעמה העז בהכנת המתכונים השונים. עם זאת, כמובן שנענע מיובשת היא פשרה מבחינת שימור הערכים התזונתיים שלה. ממש כמו עלי בזיליקום גם את עלי הנענע לא חותכים. מניחים אותם שלמים בתוך התבשיל, הסלט או החביתה שלנו. כך נפיק מקסימום טעם ולא נצטרך להשתמש בעלי נענע מיובשים.
יתרון נוסף בייבוש הנענע הוא כמובן הארכת חיי המדף שלה. נכון, עלי נענע טרייה ישרדו פחות אבל בכל זאת יש מה לעשות כדי לתת להם עוד כמה ימים:
1. אם רכשתם צרור עלי נענע הניחו אותו באגרטל – כן, ממש כמו פרחים. כך תעניקו לעלים שלכם עוד כמה ימים של חיים לפני שישחירו.
2. אם רכשתם עלי ללא גבעול הניחו אותם בכלי מאוורר עם נייר סופג בתחתית המקרר שלכם. כך לא ישחירו מהר.
3. אם יש באפשרותכם לצגל עציץ עם נענע או אפילו נענע במערכת הידרופונית תוכלו להנות מעלים טריים וחיים מידי יום.
2 תגובות
מעניין מאד
כמה זמן עלי נענע צריכים ליהיות במים כדי לתת טעם והאם הסידן והמינרלים האחרים יוצאים למים קרים?
הי נימה,
רצוי לחלוט א עלי הנענע לפחות 5 דקות במים שאינם רותחים לגמרי. מה שיוצא במים זה בעיקר ויטמינים מסיסי מים.