לפני שנצלול אל המיתוסים סביב מיץ סלרי, נתחיל בהיכרות איתו. מה יש בו?
היות ומיץ סלרי מיוצר מסחיטה של גבעול הסלרי הוא לא יכיל סיבים תזונתיים. כל כוס מיץ סלרי למעשה תכיל כמה וכמה גבעולים – כלומר הכוס תהיה בעלת ריכוז גבוה של נוטריינטים (ויטמינים ומינרלים). בניגוד לכוס מיץ תפוזים למשל, שתהיה עשירה במיוחד בויטמין C וגם בסוכר, גבעול הסלרי דל מאוד בסוכר ולכן גם המיץ שמופק ממנו.
בכוס אחת של מיץ סלרי נמצא בממוצע:
קלוריות: 42.5
חלבון: 2 גרם
פחמימות: 9.5 גרם
סוכר: 5 גרם
ועוד רכיבים כמו סידן, זרחן, ויטמין K, ויטמין C ואשלגן. מיץ סלרי הוא מקור למגנזיום באוכל (או ליתר דיוק שתייה), לחומצה פולית במזון ועוד ועוד. מיץ סלרי גם עשיר בנוזלים.
בדומה למיץ עשב חיטה, ריכוז הנוטריינטים הגבוה הופך מיץ סלרי להיות מועמד טוב לקבלת התואר המפוקפק – סופר פוד.
3 תגובות
הי קרן,
כתבה מעניינת,
למרות שאני מסכים איתך לגבי אנתוני וויליאם וריכוז המלחים שלו. איני בטוח שאפסיק לשתות מיץ סלרי.
האם בדקת את עשב החיטה באותה דרך מדעית??
הי גיל,
בשורה התחתונה מיץ סלרי הוא אחלה. ולגבי עשב החיטה- עוד לא- רעיון טוב!
הי גיל,
כיצד השפיע עליך שתיית מיץ סלרי כל יום…?