מאגרי האנרגיה הזמינה בגופנו, אלה המתרוקנים באופן המהיר ביותר, הם מאגרי הגליקוגן המאחסנים את הפחמימות שאנחנו אוכלים. משפחת הפחמימות מעניקה לנו אנרגיה לביצוע מאמצים והיא מורכבת מ – 4 תתי משפחות:
1. הדגנים; לחם, פסטה, אורז וכדומה
2. העמילנים; תפוחי אדמה, בטטה ועוד
3. הקטניות; אפונה ירוקה, עדשים בכל הצבעים, שעועית, גרגירי חומוס, פול ותורמוס
4. כל הפירות
פחמימות אלה מתפרקות לחדי סוכר ונאגרות בגופנו כגליקוגן, בעיקר בשרירים ובכבד. בעת ביצוע אימון גופני אלה המאגרים שיתרוקנו במהירות הגדולה ביותר. בתום אימון חשוב למלא אותם מחדש, לקראת האימון הבא, וגם על מנת לספק לגוף את האנרגיה הנדרשת לתהליך ההתאוששות מהאימון הנוכחי. מילוי מאגרי הגליקוגן קריטי יותר אחרי אימון אירובי כמובן.