טריגליצרידים הם סוג של שומן בדם, השונה מכולסטרול. הם משמשים כ”סוללת גיבוי” אנרגטית של הגוף ומהווים את צורת האחסון העיקרית של אנרגיה בגופנו. הגוף מייצר אותם כאשר אנחנו אוכלים יותר קלוריות ממה שאנחנו צורכים.
טריגליצרידים מגיעים לגופנו בשתי דרכים עיקריות:
- מהמזון שאנו אוכלים, במיוחד ממזונות עשירים בשומן וסוכר
- מייצור עצמי בכבד, כשאנחנו צורכים עודף פחמימות וסוכרים
תפקידם החיוני בגוף:
- משמשים כמקור אנרגיה זמין לטווח ארוך
- מסייעים בשמירה על חום הגוף
- מגנים על איברים פנימיים
- משתתפים בספיגת ויטמינים מסיסי שומן
בבדיקות דם, ערכים תקינים של טריגליצרידים הם מתחת ל-150 מ”ג/ד”ל. טריגליצרידים גבוהים מהווים גורם סיכון למחלות לב וכלי דם, ולכן חשוב לשמור עליהם בטווח התקין באמצעות תזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה.