לחם בריא מבחינתי הוא כמעט תמיד לחם מקמח מלא. לחם כזה עשוי מקמח מלא בלבד ויכול להכיל סוג אחד או כמה סוגים. סוג הקמח יכול להיות ממקורות רבים: קמח שיפון, קמח חיטה, קמח כוסמין או קמח שעורה – מלאים.
מבחינת התקן בישראל גם לחם המכיל רק 80% קמחים מלאים יכול להקרא לחם מלא. מסיבה זו, אנחנו לא יכולים להסתפק בכותרת, אלא נאלצים לחפש את האותיות הקטנות. אני מתכוונת כמובן לתוית המזון.
במידה והלחם שלם מכיל 100% כוסמים מלא – הוא אכן לחם בריא (לפי ההגדרה של כתבה זו). אם הוא יכיל 80% קמח חיטה מלאה וגם 20% קמן שיפון מלא, גם זה הוא לחם בריא. במידה והלחם שבחרתם מכיל 70% קמח שיפון מלא וגם 30% שמח חיטה לבן, לפי ההגדרה שלי הוא לא לחם בריא, לא יותר מאחרים. ולכן אולי כדאי להשאירו על המדף.
8 תגובות
אני מתעניין לדעת איזה לחם בריא יותר ? לכן קראתי את הכתבה ואני מקווה להפיק תועלת .
בדרך כלל קונה לחם חיטה עם דגנים מתוך ידיעה שזה בריא, זה גם משביע אותי .
מבקש לדעת אם להמשיך לקנות חיטה עם דגנים או לעבור לשיפון ??
בברכה, מיכאל
הי מיכאל,
אין בריא או לא בריא. לכל לחם איכות אחרת.
לחם דגנים מלא הוא נהדר ובלחם שיפון יש סיבים תזונתיים ייחודיים לו- לכן ההמלצה שלי לגוון! פעם כך ופעם כך. באופן הזה תהנו מכל היתרונות שיש לכל לחם להציע
הבנתי שלחם מלא יכול להיות לבן עם סיבים שאז מורידים את הנבט, או עם סיבים בלי הנבט, אז האם צריך לבדוק שרשום גרעין ניטחן בשלמותו? או מכיל כך וכך אחוז גרעין בשלמותו? נורא מבלבל. והאם יש מאה אחוז שנטחן בשלמותו?
הי אלון,
ובכן, לחם מקמחים מלאים 100% הוא הלחם הרצוי.
אם הנבט נטחן בשלתומות זה בונוס! אבל לא תנאי ללחם מלא.
בנבט יש עוד כמה ויטמינים שמקבלים.
היי קרן,
מצאתי את האתר שלך מאוד אינפורמטיבי ומעניין.
אני עובר עכשיו לתזונה קצת יותר מוקפדת ורוצה לשלב לחם מקמח מלא. כנראה לחם ארוז שאפשר לקרוא את המרכיבים שלו.
על המדף בסופר יש הרבה מאוד סוגים שעונים על הקריטריונים שלי:
1. שיהיה כתוב עליו 100% מסך הקמחים/נטחן מהגרגיר בשלמותו
2. שבטבלת מרכיבים יהיה עם הכי הרבה סיבים תזונתיים (מעל 7)
3. שלא יהיה במרכיבים שלו E-150 (שזה קרמל שנותן צבע חום)
האם יש לך המלצה קונקרטית ללחם מסויים ? אשמח לשם המאפייה ושם הלחם (אם יש).
הי אביב, בגדול כל לחם שעונ העל הקריטריונים האלה הוא טוב. אין המלצה אחת שטובה מאחרת
הי. מה מכיל לחם חי? אני מתכוון לפרוסות גדולות כבדות וצפופות. נראה כאילו לא עשוי מקמח אלא מגרעינים מלאים, אולי נבטים. אני לא מוצא שום מאמר שמסביר מה זה
שלום, אכן לא התייחסתי במאמר ללחמים מסוג זה.
רעיון טוב- אכניס את זה