למרות היותן טעימות, קלות לבישול וסופר פופולריות בדיאטות רבות ברחבי העולם, ולצד עוד ערכים תזונתיים איכותיים הביצים מכילות מרכיב אחד מאוד שנוי במחלוקת – הכולסטרול!
ההמלצה היא לא לצרוך יותר מ 300 מ”ג כולסטרול ליום. בביצה אחת יש 180-260 מ”ג כולסטרול לכן הפכה הביצה סמל למאכלים עשירים בכולסטרול.
מצב כרוני של רמות כולסטרול גבוהות בדם הוא מצב לא בריא ואף מסוכן בעיקר לבריאות הלב. מכאן נולדה ההמלצה להגביל את צריכת הביצים השבועית ל – 3 ביצים לכל היותר ככלל אצבע. אבל, האם אכילת ביצים קשורה בסיכון לתחלואה לבבית?
עם השנים (והמחקר) התמונה החלה להשתנות… היום אנחנו יודעים שרק 30% מהכולסטרול בגופנו מגיע מהמזון אותו אנו אוכלים (אקסוגני) והרוב, מיוצר בגוף (כולסטרול, אנדוגני). אם כן, הגבלת הכולסטרול, הגיונית. האם פועל יוצא הוא בהכרח הגבלת ביצים? שאלה טובה וככל הנראה מכאן נולדה השאלה הנפוצה: כמה ביצים מותר לאכול ביום?
6 תגובות
שלום ובוקר טוב
אשמח לקבל ממך עדכונים בעיניני בריאות האוכל והגוף וכדומה.
תודה מראש
בנימין פרידמן
בשמחה גדולה 🙂 אתה ברשימה!
שבוע טוב קרן האם אפשר בבקשה לצרף אותי אליכם תודה רבה ובשורות טובות
בהחלט! תודה
מה קורה למי שאוכל 16 ביצים ביום ובשבוע בערך 85 ביצים
אני לא חושבת שיש אדם כזה