מחקרים מעבדה הם כאלה בהן נלקחים תאים והם נשמרים במבחנה. בעזרת תאים אלו נבדקים חומרים שונים ומתגבש כיוון מעניין להמשך מחקר. אם כן, במחקרי מעבדה נמצא כי לכורכומין יכול להקשר לחלבונים שונים בגופנו. אחד החלבונים האלה הוא חלבון בשם NFKB. במהלך דלקת, נוצרים בגופנו ציטוקינים, חלבון זה אחראי על יצירת אותן ציטוקינים. עת נקשר הכורכומין לחלבון ה NFKB הוא למעשה מעכב את פעילותו ובכך חלה ירידה בהפרשת ציטוקינים מה שמוביל להפחתת הדלקת. זו רק דוגמא אחת למנגון אפשרי.
ומה קורה בגוף האדם? כשפעילות זו נבחנת הלכה למעשה בגף האדם (ולא רק בתאים מבודדים בתנאי מעבדה) נראה שקיים פער בין ממצאי המעבדה לממצאים בגוף. הסיבה לכך היא אחת עיקרית – ספיגתו הנמוכה של הכורכומין (אותו מיצוי של כורכום) בגוף.
בפועל, רק אחוזים נמוכים מאותו הכורכומין נספגים בתאי המעי אל מחזור הדם. התחנה הראשונה במטבוליזם של כורכומין הוא הכבד. שם הוא עובר פירוק מהיר. הפירוק המהיר לא מאפשר זמן הגעה אל תאי המטרה בהם אנו מעוניינים שיפעל.
15 תגובות
תודה על הכתבה וההסברים.
אני אישית סבלתי שנים מקרע בכתף. 8 שנים של סבל.
לימים התחלתי לקחת כפית כורכום עם פלפל שחור ותוך זמן קצר הכאבים נעלמו.
מסתבר שכל השנים סבלתי מדלקת בכתף שהקרינה לאורך הזרוע.
ממש נס.
מדהים לשמוע ! תודה רבה על השיתוף
שלום, כמה פלפל שחור את מוסיפה לכורכום?
כשאנחנו מדברים על בישול הכמויות לא צריכות מדוייקות. כשמדובר בתוסף נרצה לפחות 5 מ”ג חומר פעיל
הייתי שמחה להמלצה על כמוסות כורכום לטיפול בדלקת כרונית על איזה מהם את ממליצה??
הי תמר,
מהי הדלקת?
אשמח לשמוע כמוניות של כורכום ושל פלפל
הי , אם זה בתוסף כורכום תרצה שהחומר הפעיל של הפלפל יהיה כ 5 גרם. אם זה בבישול אין משמעות כי לא ממש ניתן למדוד
איך לקחת את זה? כמה כורכום כמה פלפל שחור?….מה בדיוק עשית-עם מים פושרים/לימון….איך בדיוק?
איך לקחת?
אם התייעצת עם אשת מקצוע והחלטתך לרכוש תוסף- לרוב יש הוראות יצרן 🙂
שורש כורכום טרי, כמה לצרוך ביום?
הי טובה
אין כמות אוניברסלית מומלצת
הרופא המליץ לי על 2 גרם כורכום ביום .
אם אני לוקחת תוסף מזון כורכום , כמה מ”ג עלי לקחת ?
הכוונה לשורש? אם הרופא המליץ 2 גרם הוא התכוון לתוסף 🙂 לדעתי אבל את צריכה לבדוק איתו