סיבים תזונתיים נמצאים בפירות, ירקות, קטניות ודגנים מלאים (כמו לחם מלא למשל). מזונות אלו מספקים שני סוגים של סיבים:
1. סיבים מסיסים
2. סיבים בלתי מסיסים
שני הסוגים חשובים לבריאות טובה. קבלת כמויות נאותות של סיבים תזונתיים ממגוון מזונות תורמת לא רק מגוון של סוגי סיבים אלא מגוון של ויטמינים ומינרלים, אשר גם להם תפקידי מפתח בגוף האדם.
מחקרים הראו כי סיבים מסיסים, במיוחד מפירות, ירקות, שעועית, עדשים ודגנים מלאים, עשויים לסייע בהורדת כולסטרול LDL במידה רבה יותר לעומת סיבים בלתי מסיסים. בקיבה, סיבים מסיסים יוצרים חומר סמיך דמוי ג’ל, שעוזר לקשור כולסטרול תזונתי במזונות שאנחנו אוכלים.
הנה כמה פירות וירקות המספקים גם סיבים מסיסים: תאנים, נבטי בריסל, אפרסקים, גזר, משמשים, מנגו ותפוזים.
גם מגוון קטניות כמו שעועית ועדשים מכילים סיבים מסיסים.
כדי להרוויח מהם המקסימום כדאי להתמקד באכילת המזונות האלו בצורתם השלמה וללא עיבוד: בצורתם הטרייה, קפואה, שימורים ללא תוספות כמו מלח.
דגנים מלאים הם גם דרך מצוינת לקבל את היתרונות של סיבים תזונתיים: שיבולת שועל וחיטה מלאה למשל יכילו סיבים מסיסים ובלתי מסיסים. אם אתם בוחרים לצרוך את הדגנים שלכם מלחם מלחם למשל, וודו כי הוא באמת לחם קמח מלא.
הערה אחת של זהירות: ככל שמגדילים את צריכת הסיבים, כדאי להגדיל גם את צריכת המים. זאת על מנת להפחית את הסיכון לעצירות. ובאופן כללי כדאי לעשות את השינוי התזונתי עם בליווי דיאטנית, כדי לוודא שהדברים נעשים באופן הנכון.
2 תגובות
קבלתי תרופה (סטטינים) להורדת כולסטרול ואני מסרב לקחת.
אני רוצה להוכיח לרופא שאני יכול עם תזונה וספורט להגיע למדדים הרצויים.
האם זה אפשרי?
הי ארי, זה מאוד תלוי במצבך. אתה מוזמן לקליניקה שלי לעשות תהליך מסודר 🙂