נכון, לאור הפופולריות של הממרח בקרב החך הישראלי, נוכל למצוא ברשתות השיווק מגוון רחב של ממרחים מוכנים. להם טעמים מגוונים ועל ידי יצרנים שונים, כל שצריך הוא להושיט יד למדף. כל כך פשוט שאולי שכחנו שאפשר גם אחרת – ניתן לחלוטין להכין חומוס בבית! נשמע מורכב? ובכן, ממש לא. ושווה את ההשקעה:
כל שנדרש מאיתנו הוא להכניס אל מעבד המזון שלנו את כל רכיבי החומוס שלנו (אל חשש מתכונים ופירות הכמויות ממש עוד רגע בהמשך הכתבה) וללחוץ על כפתור הטחינה. חוששים מהשרייה של גרגירי חומוס? גם לנושא הזה כבר יש פתרון: הכל הופך פשוט עוד יותר הודות לחומרי גלם איכותיים ונוחים לעבודה הקיימים כיום ברשתות השיווק. את ממרח החומוס שלכם תוכלו להכין מגרגירי חומוס משומרים (ללא תוספת חומרים משמרים) או קפואים, טריק שיחסוך לכם את זמן ההשריה של הגרגר היבש, מבלי לפגום בערכים התזונתיים של התוצר הסופי.
יתרון נוסף הוא שבהכנה ביתית תוכלו לשלוט באופן מלא בהרכבה של המנה, מרקמה וגם בטעמה – הוסיפו כל תיבול או תוספת אהובה עליכם וכך תצרו ממרח חומוס המותאם באופן אישי להעדפות שלכם! למנת חומוס ערך תזונתי מותאם אישית כשהיא תוצר של הכנה ביתית. הרגישו חופשיים לשחק עם כמות הרכיבים עד שתגיעו למתוכן המושלם עבורכם.