- התחילו כאןברוכים הבאים לאתר שליתפריט
- חוברת מתכונים להורדה בחינם
- בניית תפריט וליווי תזונתיאורח חיים בריאתפריטתזונת ספורטתפריטהריון ולידהתפריט
- הרצאות וסדנאות
- שירותים נוספים
- בלוג הבריאותכתבות תזונה ובריאותתפריטכתבות תזונה וספורט למתאמניםתפריטאורח חיים בריא - הכל חוץ מתזונה...כתבות תזונה ובריאותתפריטכתבות תזונה לספורט ואימוניםתפריטכתבות וולנסתפריט
- מתכונים בריאיםארוחות צהרייםתפריטמתכונים טבעונייםתפריטמתכונים ללא גלוטןתפריטמתכונים לעוסקים ספורטתפריטמתכונים דיאטטייםתפריטמתכונים לחגיםתפריטהנצפים ביותר:
- סיפורי הצלחה
81 תגובות
אני גורו של זרעי פשתן, כבר שנים רבות, כל לילה קבוע , 365יום בשנה צורכת כף זרעי פשתן טחונים ביוגורט.
האם זה “מכסה” את היתרונות של זרעי ציה או שכדאי כל יום לאכול כף זרעי פשתן וכף זרעי ציה? האם אפשר את שניהם לשים בו זמנית ביוגורט? ובנימה אישית, צריך לעודד את ערוצי הטלויזיה להביא אותך יותר ולכל תכנית, נפלא לשמוע ולראות אותך. אגב בתכנית הבוקר של ניר רסבין יש פינה של 10ד הרצאה בהמון נושאים, אולי תענייני אותם, זה יהיה הרמה לרייטינג של התכנית.
תודה על המילים הטובות אילנה,
אני מאוד מוחמאת ומודה לך על הפרגון!
לשאלותייך:
לפי מה שאת מתארת כדאי לדבוק בזרעי הפשתן. אחת ל.. תוכלי להוסיף במקומם זרעי צ’יה. אין טעם ביחד.
בתאבון
🙂
כשאני טוחנת את זרעי הפישתן ומשרה בכוס מים, האם אני שותה את כל מה שיש בכוס, או רק את המים?
סובלת משיער דליל ונשירה והבנתי שזה עשוי לעזור
תודה מראש
הי ציפי,
שותים את כל תכולת הכוס. אני לא יודעת לגבי השגת המטרה אבל זו הדרך הנכונה לצרוך את המוצר 🙂
היי קרן
תודה על הכתבה המעניינת!
אשמח לחידוד, אם אני שמה כיף ציה וכף פשתן בשייק זה לא טוב?
בנוסף האם זה בסדר לצרוך פשתן וציה בהריון?
היי, מדוע אין טעם ביחד? למה לא להרוויח את הערכים של הצ’יה ושל הפשתן גם יחד?
שלום שמעון,
השאלה מה המטרה?
יש אפשרות למהול אותם במים על מנת לרכך אותם ולאחסן במקרר או לטגן עם חביתה?
אם זה לשימוש מידי לגמרי אפשר לשים בחביתה.
אם מדובר בשיטה לאחסון ארוך טווח מומלץ לאחסן במקפיא וטחון מבעוד מועד.
האם לעזור לעצירות צריך זרעי פשתן שלמים או טחונים?
לא ברור לי
ואשמח לתשובתך
תודה יונה
הי יונה,
הכוונתה לפשתן טחון- אוסיף את זה לכתבה.
חשוב לזכור שהמידע פה בכתבה ובאתר לא מחליף ייעוץ רפואי או ייעוץ תזונתי אישי. יש לבדוק מה המקור לעצירות ולטפל בה כראוי.
האם יש צורך לטחון לפני אם עושים שייק? הבלנדר לא מספיק כדי לטחון את הזרעים?
הבלנדר בהחלט מספיק והזרעים נטחנים בשייק עצמו- לבריאות!
היי
איפה מומלץ לשמור זרעי פשתן טחונים (במידה וטחנו לי אותם בחנות) וכמה זמן הם בתוקף ?
הי יעל, אפשר לשמור במקפיא ואז התוקף ארוך מאוד. כל עוד אין בהם שינוי של מרק או צבע
אני משתמשת בכפית סינה איזו שעה לפני השינה, בבוקר מוסיפה שתיית מים ושתי כפות סובין חיטה מעורבות בחלב. השימוש בסינה הוא כבר מזה שנים והצלחתי להסתדר עם העצירות, למרות תופעות לוואי מסויימות של הסינה. אני אוכלת הרבה ירקות ופירות וזה ככל הנראה גם עזר למצב. התחלתי עם הסינה בהמלצת רופא בגיל צעיר יחסית והטעות היתה שהמשכתי בכך.
הבעיה לאחרונה החמירה והמצב הגיע לחדר מיון בו אבחנו אבני צואה. כירורגים נתנו לי טיפול דחוף אולם מאז העצירות עדיין קיימת,
לפחות בחלקה. גם מצב זה הוא לאחר נסיונות שונים. לא אבחנו אצלי כל מחלת מעיים או בעיה אחרת שגורמת לעצירות.
האם זרעי פשתן כתוספת לשיבולת שועל ופירות יבשים ששרו במים משך הלילה יעזרו? וכמובן השאלה תהיה האינטרקציה עם הסינה? מאד אודה על תשובה בהירה.
בת-שבע
הי בת שבע תודה על השיתוף
אינני מעניקה המלצות תזונתיות אישיות פה באתר. אנחנו צריכות להכיר אני צריכה לעבור על בדיקות הדם שלך- לקבל את התמונה השלמה ואז לתת המלצה שנאי לוקחת עליה אחריות. את מוזמנת לקליניקה
שלום קרן ,
האם יש תרופות מסוימות שאסור לצרוך איתם זרעי פשתן ?
למי פונים ?
הי כוכבה,
זו שאלה לרופא שלך 🙂
מאשרת את התגובה הגלויה לקטע הנ״ל
אהבתי את הכתבה
שכחת להוסיף שב זרעי פשתן יש אסטרוגן טבעי לנשים בגיל המעבר
הי ליה, אני משלבת בכתבות רק מידע שמאוד מבוסס מחקרית 🙂
זרעי הפשתן מכילים פיטו-אסטרוגנים (פיטו= צמח) אסטרוגן מן הצומח, אמנם הם אינם תחליף להורמון הטבעי אולם הם יכולים להקל על תופעות הקשורות לחוסר איזון הורמונלי. הם מגביר פינוי עודפי אסטרוגן בכבד, ובנוסף הם “מתלבשים” על קולטני האסטרוגן בגוף וגורם לפעילות פחותה של האסטרוגן הטבעי שהגוף מייצר, כך שהוא מתאים לטיפול ולמניעת תופעות ומחלות הנובעות מעודף אסטרוגן, כגון תסמונת טרום וסתית, בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, בעיבוי רירית הרחם, ובסרטני שד ורחם. פינוי העודפים מסייע לאיזון הורמונלי.
ומאידך, הוא יכול להקל על תופעות הנובעות מחוסר באסטרוגן בגיל המעבר והבלות, כמו לדוגמה: טיפול במצבים של אי סדירות במחזור, גלי חום ואף סיוע בספיגת הסידן בעצמות ועיכוב דלדולן.
הי שוש, הוכח לפני כמה וכמה שנים שפיטו אסטרוגן אינו מתפקד בגוף כמו אסטרוגן :\
האם הערך התזונתי של זרעי הפשתן הטחונים נשמר גם לאחר אפיה בטמפ של 180 מעלות? תודה
מינרלים נשמרים
הי,
אם אני משרה בלילה זרעי פשתן במים ואוכלת בבוקר עם היוגורט יחד עם הג׳ל הזה שהופרש, ואמרנו שהזרעים יוצאים כמו שנכנסים, אז הקלוריות כאילו לא נכנסות לגוף?
לא בדיוק בדיוק, זה קצת יותק מורכב מזה. אבל בכל מקרה נשמע שהאנרגיה מזרעי הפשתן זניחה לעומת יתר האוכל שאת אוכלת לאורך היום
מצטרפת לשאלה – האם השריה כן נותנת את הערכים התזונתיים או שחייבים לטחון?
ובנוסף-יש זרעי פשתן טחונים ארוזים בשקית בסופר מוצר מדף (לא קפוא) – אז להבנתי מההסבר זה לא מומלץ?
תודה על העזרה,מירב
הי מירב,
אפשר גם להשרות וגם לטחון. ולגבי המוצר המוכן זה לא שהוא לא מומלץ- טחינה במקום ושמירה בהקפאה עדיפה.
זה לא שחור או לבן 🙂
היי,
תודה על המידע החשוב והמעניין.
כמה דברים שלא הבנתי….
האם עדיף תמיד להשרות את הזרעים לפני האכילה ואז לטחון?
אם אני אוכלת את זה בשייק, זה בסדר לשים זרעים שלמים עם הפרות ואז לטחון הכל ביחד, או שכדי לטחון בנפרד?
מודה לך
הי רחל,
אפשר לטחון בשייק .
אם את שמה את הזרעים על סלט למשל יש לטחון אותם לפניי.
את ההשרייה ממש לא מוכרחים לעשות
שלום!
האם גם להשים זרעי פשתן טחונים ביוגורט יכולה לעזור לעצירות ברמה נמוכה/בינונית/סבירה (אם כן אשמח לדעת באיזו רמה אם ניתן) או רק ההשרייה שלהם במים תורמת?
הי נורית, עבור עצירות כן. אבל חשוב לבדוק מדוע את סובלת מעצירות קודם לכן- אז אחרי ביקור אצל הרופא תוכלי לנסות את זרעי הפשתן! בהצלחה ובריאות
חמודה אחת סיפרה על בעיות שיער ופישתן השתלמתי בפשתן בקנדה.כשהיו מוציאים חיות שונות :פרים,סוסים למכרז היו מאכילים אותם לפני בפשתן כדי לשפר ולהבריק את שערות גופן/פרוותן
סיפור מעניין וחמוד!
היי,
האם השימוש במאכלים חמים לא הורס את הוויטמינים שיש בזרעי פשתן טחונים?
העיקר בזרעי פשתן אלה חומצות השומן והמינרלים, אלה לא נהרסים.
הי,
אני מבולבל. האם יש לחמם את זרעי הפשתן לפני הטחינה על מנת שיתייבשו. קראתי במספר מקורות שכן ובכמה כתבות שלא. מה את אומרת?
תודה גלעד
הי אפשר גם וגם!
שלום,
רציתי לשאול האם השריית זרעי הפשתן חוסכת את טחינתם?
תודה
זו שיטה נוספת שבה משיגים בעיקר השפעה מיטבית על מערכת העיכול
היי, תודה על כתבה מעניינת.
האם עדיף לצרוך את זרעי הפשתן בבוקר, בערב, או שזה לא משנה?
זה לא משנה זה בעיקר תלוי במטרה שלך
אין חשיבות, זה בעיקר תלוי במטרה שלך
היי,
תודה על המידע!
לגבי השריית זרעי הפשתן – הכוונה היא השריה של זרעי פשתן שלמים (לא טחונים)?
הי,
האם תוכלי להמליץ על כמות יומית של זרעי פשתן טחונים בגרמים?
תודה.
הי ורד,
לצערי לא כי גם זה מותאם אישית- זה לא תוסף מזון ואין המלצה אחת לכולם.
שלום ,
לעניין צריכה נכונה של זרעי פשתן : הרי טחינה לא מפרקת חומצה פיטית . והשריה ושתיית המים יחד עם הזרעים משמעה שתיית החומצה .
לאור הנל : איך את ממליצה לצרוך זרעי פשתן ?
ע״פ ההיגיון שלי : יש להשרות למשך זמן מוגבל , לסנן את המים ואז לשלב עם מאכל כלשהו .
דעתך ?
הי אמיר,
זה תלוי במטרה ומה הכי נרצה להשיג. אם המטרה העיקרית היא אומגה 3 אז דיי לטחון.
אם המטרה היא להחליף ביצה במתכון (להפוך אותו לטבעוני) השרייה במים וקבלת המרקם הג’לטיני.
ההשרייה הקצרה לא מאוד תעזור לשינוי תכולה של חומצה פיטית.
ההשרייה אמורה להתחיל את תהליך הנביטה והוא זה שמקטין את הכמות של החומצה הפיטית.
היי אני מודה לך ממש על המאמר המועיל הזה, עזר מאוד בהבנת הנושא : )
השאלה שלי היא:
אם אני משרה את זרעי הפשתן, מחכה להנבטה שלהם, ואז טוחן אותם לאחר ההנבטה שלהם, ושם במקפיא בשביל שימוש לתקופה ארוכה, אז זה שומר על הערכים התזונתיים של זרעי הפשתן?
תודה!
הי איתי 🙂
אין צורך להנביט! ואין בעיה לשמור במקפיא.
ההקפאה שומרת את הערכים באופן מיטבי.
כמובן שאין תחליף לאכילה מיידית אבל ההקפאה היא צורת השימור הטובה ביותר.
שלום,
האם אפשר לאכול כפית פשתן טחון
תוך כדי שתית מים בלי לערבב עם יוגורט או מאכל אחר?
בעיקרון כן אבל השאלה עד כמה הטעם יהיה מוצלח
תודה על המידע. באם מדובר בעצירות הקשורה להליקובקטר פילורי, זרעי הפשתן הטחונים יעזרו? תודה רבה.
הי רוית,
במקרה הזה לא בטוח. צריך לבחון האם זה מהחייד’ עצמו, מהטיפול.. מה שכן, תתייעצי עם הרופא שלך.
שלום
עשיתי עוגיות קוואקר והפעם הוספתי זרעי פשתן לא טחונים והטעם של העוגיות יצא חריף ואף עשה לכמה מבני המשפחה לי ועוד כמה מבני המשפחה צריבה בגרון לא ממש צרבת אבל כאילו מעט חריף
?.??
תוד
הי שושנה, אני מניחה שיש לך מתכון שאינו מוצלח
תודה על המידע. אני אוהב את זרעי הפשתן רק כשהם קלויים וקראתי שהיתרונות של חומצות שומן נהרסים בחימום והן אפילו הופכות למזיקות לגוף משום שהן מתחמצנות. האם זה נכון?
ואם כן, מדוע יש המלצה לצרוך אומגה 3 מדגים? הלא דגים נאכלים רק מבושלים. אשמח לעזרתך
הי תומר, אומגה 3 לאו דווקא מהרסת בקלייה. היכן קראת את זה?
היי קרן, אשמח לחידוד כי בכתבה בחלק הזה זה לא ברור. בשתיית המים (בחלק של העצירות) האם הזרעים צריך להיות טחונים (בלנדר) ואז להשרות אותם במים או ששמים 2 כפיות של זרעים לא טחונים במים?
הי יעל,
אין צורך לטחון אך זו גם אפשרות
האם זרעי פשתן טוב טחונים בהריון?
טובים עבור מה? 🙂
האם בהשריית זרעי פשתן לטיפול בבעיות עיכול משתמשים בזרעים שלמים או טחונים
לרוב בזרעים שלמים אבל זה ממש תלוי בבעיה ולכן לא מומלץ לעשות ניסוי כזה שלא בליווי דיאטנית
שלום
תודה רבה על המידע !
רציתי לשאול האם חימום זרעי הפשתן בתנור פוגע ביעילותם ? באיזה יום מותר לאפות אותם שלא יתחמצנו ?
הי קרן ,
אפשר לאפות אותם. 🙂
האם אחרי חימום (קרקרים, פשטידה וכדומה) עדיין יש אומגה 3 בפשתן?
(אני משרה שלמים במים ואז עושה מהם קרקרים)
היי קרן,
ראיתי שבכמה תגובות רשמת שניתן לטחון את הזרעים כחלק משייק.
אבל בבלנדר של נינג׳ה (חזק מאוד) הזרעים לא נטחנים, או לפחות זה לא נראה ככה.
אשמח לתגובתך 🙂
מניסיוני הרוב דווקא כן נטחנים. את יכולה גם לכתוש אותם ואז לשים בלנדר אם את חושבת שהתוצאה כרגע לא טובה
כתבה מצויינת!
מתי יש נזק בפשתן?
ומה הנזק בצריכה ביחד עם צ’יאה?
איך ניתן להגיע איך ליעוץ?
טחנתי פישתן
ועשיתי איתם לחמניות במיקרו.
הטעם מעולה.
שמתי 2 כפות גרגרי פישתן טחונים
קצת מלח
וביצה
ושמתי בכלי מתאים במיקרו לדקה וארבעים .
השאלה שלי האם זה לא הרבה פישתן ?
אכלתי רק לחמניה אחת שהשביע אותי בערב עם מרק חם .
בואי נדייק את השאלה,
הרבה בגלל מה?
האם כדאי לאכול הזרעים אחרי ארוחה?
אין משמעות, אפשר לשלב מתי שרוצים
כתבה קצת מבלבלת. מצד אחד מצויינים יתרונות גדולים לזרעי פשתן. אבל גם רשום שהשפעת הלינגנים על האדם אינה ברורה ושכדאי להתייעץ עם איש מקצוע לגבי המינון..אם זה כ”כ בריא מה החשש?
לכל מאכל יש מינון בריא ומינון שממנו הוך לא בריא.
הכוונה שלי שלא נתחיל לאכול זרעים בלי הכרה ואם יש ספק- רצוי להתייעץ עם אנשי מקצוע.
למשל, אפרסמון זה בריא. יותר מידי יכולים לגרום לחסימות מעיים.
לא כל מה שבריא כדאי לאכול ללא הגבלה.
לפני שהבנתי שצריך לטחון את זרעי הפשתן יצא לי להשרות במים כפית של זרעי פשתן שלמים ולשתות את המים יחד עם הזרעים עצמם כשהם שלמים. זה מסוכן שבלעתי כפית שלמה של זרעי פשתן שלמים? (בלעתי גם בלי ללעוס)
זרעי פשתן שאינם טחונים יוצרים את המרקם- כנראה שלא השרית מספיק זמן