זוטה לבנה היא עשב תיבול, אתם ודאי מכירים עוד עשבי תיבול מהמשפחה שלה כמו עלי מליסה, נענע, לבנדר, מרווה וגם רוזמרין. העלים של זוטה לבנה קטנים מכוסים בשכבה דקיקה של שערות דמויות קטיפה, ממש כמו עלי מרווה. עלי זוטה לבנה מכילים באופן טבעי שמנים אתריים המעניקים לה ניחוח שמזכיר עלי מנטה. אך אל דאגה, השילוב הייחודי בין עלים קטיפתיים, הניחוח המתקתק והפרחים הלבנים לא משאירים מקום לבלבול.
זוטה לבנה נחשבת כצמח מרפא ברפואה העממית, המשייכת לה סגולות ריפוי. על פי הרפואה העתיקה יש באפשרותה לסייע בהורדת לחץ דם, כאבי בטן, הצטננות, שיעול וכאבי ראש. תמציות זוטה לבנה נחשבות למסייעות בריפוי פצעים ואף דלקות עור ועיניים. האם טענות הרפואה העממית עומדות במבחן המחקר המודרני?
בשונה מתרופות, צמחים מכילים מגוון רחב של תרכובות וחומרים פעילים אחרים. חומרים אלו פועלים יחד בגוף בכמה מסלולים במקביל. לכן, נדרש מחקר רב על מנת להבין כיצד להפיק את התמצית האפקטיבית ביותר בהצמח כדי לייצר תרופה או תכשיר שבכמות ידועה יעניק לנו אפקט רצוי. במילים אחרות בתעשיית התרופות, צמחי מרפא והשימושים שלהם ברפואה העממית, נחקרים בניסיון לפענח מה מנגנון הפעולה וכמובן כדי לפתח בבוא היום תרופות על בסיס טבעי.
לאורך השנים (והמחקר) התגלו כמה השפעות של תרכובות צמחיות על גוף האדם. תגליות אלה מהוות צעדים ראשוניים ביותר להבנה מלאה של מנגנוני הפעולה של אותם הצמחים. על המחקרים נרחיב בהמשך. נתחיל בהיכרות עם הערכים התזונתיים של זוטה לבנה:
3 תגובות
חחח אורח בביתי גילה לי ששתלתי זוטא לבנה….
תודה על המידע….
הפעם הראשונה ששמעתי על זותא לבנה היתה בתוכנית מסטר שף. חיפשתי מה זה בגוגל והבנתי שיש לזה המון סגולות מרפא כששותים כתה. בן הזוג שלי סובל מליחה יתר וצרידות כרונית. שום דבר לא עזר לו עד שנתתי לו לשתות מהתה. כמו איזה קסם הוא קם בבוקר ללא צרידות או ליחה בגרון! עכשיו הוא שותה 3 כוסות תה זולא לבנה ביום והוא מרגיש מצויין!
בריאות