כדי להבין אם דיאטה ללא גלוטן מומלצת כדאי תחילה להבין – מי הוא הגלוטן הזה? ובכן, גלוטן הוא חלבון החיטה.
מבחינת אבות המזון חיטה מכילה בעיקר פחמימה ולכן נחשבת לכזו. בניגוד לסוכר שהוא פחמימה פשוטה ולא מכיל מרכיבים נוספים, מרבית המאכלים השייכים למשפחת הפחמימה מכילים גם מרכיבים נוספים בכמות קטנה יותר (חלבונים, שומנים, ויטמינים ועוד). אם כן, החיטה מכילה בין היתר חלבון ושמו גלוטן.
את הגלוטן, אם כך, נמצא בכל המאכלים שמכילים חיטה באופן ישיר או עקיף. לחם, פסטה, רוטב סויה טורטיות מחיטה ועוד. סוגים שונים של קמחי חיטה עשויים להכיל ריכוז שונה של גלוטן. קמח כוסמין למשל דל בגלוטן לעומת קמח חיטה לבן.
בנוסף על אלו ישנם מאכלים אשר לאו דווקא מכילים גלוטן באופן טבעי אך הייצור שלכם נעשה במפעל בו מייצרים גם מאכלים המכילים גלוטן. על כן, אותם המאכלים עלולים בהחלט להכיל גלוטן.
אם כן, דיאטה ללא גלוטן היא כזו בה נמנעים מאכילה של מאכלים המבוססים על חיטה או באו במגע עם חיטה.
2 תגובות
בס”ד
שלום
אני סובלת ממעי רגיש כבר כמה שנים עשיתי נסיונות עם לחם כוסמין ולחם מלא ורק לאחרונה עשיתי נסיון עם לחם ללא גלוטן ועדיין לא הגעתי למצב שהקיבה שלי רגועה ובלי כאבי בטן
שמתי לב שהגלוטן גורם לי לקיבה רכה מאוד ואני כבר בדרך להתייאש מזה
אשמח אם תעזרי לי
תודה
אני כותבת לך מייל פרטי