כמעט כל אדם יידע שהמקור המפורסם ביותר לאומגה 3 הוא דג סלמון. הוא לא רק מקור פופלרי לראומגה 3 אלא גם אחד המקורות הטובים ביותר לחומצות שומן זו (על נגזרותיה השונות).
המלצת הצריכה של אומגה 3 נעה בין 1 – 3 גרם ליום. על פי ארגון הבריאות העולמי רק גרם 1 יכול להגיע מתוסף ויש עדיפות לאומגה 3 בצורתה הטבעית במזון. כלומר, איך שלא נסתכל על זה אם אתם אוכלי דגים עושה רושם שסלמון יכלל בתפריט שלכם כמקור של אומגה 3.
100 גרם שלדג סלמון יכללו כ 2.3 גרם של אומגה 3. זאת בתנאי שמדובר בסלמון מהים הצפוני או כזה שגדל בבריכות בארץ בהן ישנה העשרה של אומגה 3.
ממש כמו חומצות אמינו המרכיבות את החלבון גם במקרה של חומצות השומן שאנו אוכלים יש כאלה שהגוף יודע לייצר בעצמו מאחרות- ויש שהגוף לא יכול לייצר ויש לצרוך על בסיס יומי. חומצות שומן אלה קרויות חומצות שומן חיוניות ואומגה 3 היא אחת מהן.
חומצת שומן אומגה 3 היא בעלת מספר יתרונות בריאותיים מרשימים, כמו הפחתת מדדי דלקת, הורדת לחץ הדם, הפחתת הסיכון למחלות על רקע דלקתי ושיפור תפקוד התאים העוטפים את העורקים בגוף.
יתרה מכך, מחקרים הראו כי השגת אומגה 3 מדגים מעלה את רמתה בדם באותה יעילות כמו כמוסות שמן דגים.
2 תגובות
מנה של 100 גרם סלמון מכילה 22-25 גרם חלבון בממוצע- הכוונה פה היא לסלמון מוכן או לפני הכנה?
סטייק סלמון אחד לפני בישול או צלייה שוקל בערך 300 גרם נכון?
הי אמיר, הכוונה תמיד לאוכל מוכן לאכילה