דג ברוטב אדום: מתכון קל לביצוע, טעים כמו במסעדה ובריא באמת

הכירו את המתכון שיגרום לכם לרצות להכין תבשילי דגים כל היום. מדובר במתכון סופר טעים ובריא של דג ברוטב אדום משגע, קל להכנה וסופר מרשים:

דג ברוטב אדום: מתכון קל לביצוע, טעים כמו במסעדה ובריא באמת
הסדר של המתכון

דג ברוטב אדום בריא בטירוף וטעים כמו שלא דמניינתם

שנים חששתי מהכנה של דגים. לא סמכתי על עצמי שאדע “לטפל” בהם. הריח לא היה נהדר ובכלל חשבתי שזו משימה ששמורה לשפים בלבד. ואז, רצה הגורל וחברתי לשף אודי ברקן ליצירת סידרת מתכונים (לעוקבים מבניכם זה המתכון השישי! ולחדשים, חפשו את המתכונים שלנו פה בבלוג). 

אחד המתכונים שהחלטנו ליצור – דגים! כך גיליתי שהכנה של דגים יכולה להיות קלילה, טבעית ובכלל לא “מפחידה”. את המתכון הזה של דג ברוטב אדום יצרנו בשילוב של קישוט יוגורט וטייסט של בזיליקום. אם אתם לא חובבי יוגורט – אפשר כמובן להשאיר אותו בחוץ. הכנה נעימה!

מתכון ל 2 מנות דג ברוטב אדום

מה צריך?

איך מכינים?

קלוריות וערכים תזונתיים למנה אחת של דג ברוטב אדום (עם קישוט היוגורט)

260 קלוריות

22 גרם פחמימה

33 גרם חלבון

5.5 גרם שומן

בנוסף, מנה כזו של דג ברוטב אדום מכלה נוגד חמצון ששמו כלורופיל ומקורו בעלים הירוקים. נוגדי חמצון מסייעים לגוף שלנו להלחם בנזקי החמצון הפוטנציאלים ובכך למנוע מחלות.

שאלות שאולי יש לכם:

◊ כמה פעמים בשבוע מומלץ לאכול דג?

דג ברוטב אדום או דג בכל סגנון אחר מומלץ לאכול כשלוש פעמים בשבוע. זאת לפי ההנחיות של דיאטה ים תיכונית בריאה ומאוזנת. 

◊באיזה דג מומלץ להתשמש להכנת המתכון?

למעשה אפשר להשתמש בכל דג כדי להכין את המתכון הזה של דג ברוטב אדום. אפילו בדג סלמון. אנחנו השתמשנו בדג לבן מסוג נסיכת הנילוס וממליצים על דגים לבנים כמו לברק, אמנון, ברמונדי ואפילו לוקוס.

אז עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך כדי להכין דג ברוטב אדום – בתאבון

תייגו אותי בפייסבוק כדי שאדע איך יצא, אהה וגם באינסטגרם!

דג ברוטב אדום: מתכון קל לביצוע, טעים כמו במסעדה ובריא באמת

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

4 תגובות

  1. הי קרן,
    תודה!!
    מבינה שהדעות חלוקות באשר ךערכיו התזונתיים של דג נסיכת הנילוס. מה דעתך?

    1. עיקר המחלוקת היא סביב השאלה מה הסביבה בה גדל הדג ומה משליכים לנהר בו הדג נמצא.
      אני לא ממליצה באופן גורף, אבל לכל כלל יש יוצא מן הכלל

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לבשל? הנה כמה מתכונים שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: