שימוש באדים חמים מבשל את הברוקולי במהירות ויעילות, תוך שימור כמעט כל הערכים התזונתיים שבו. שימו לב, האידוי ישנה את את הצבע של הברוקולי לירוק בהיר. טכניקת האידוי שומרת על מבנה הירק וזו עובדה חשובה כשהמתכון בו תשתמשו בברוקולי דורש פרחי ברוקולי שלמים.
איך עושים את זה? מניחים את הפרחים על גבי מסננת. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה,מניחים את מסננת הברוקולי על גבי הסיר (מבלי שהברוקולי ייגע במים) ומאדים למשל כ 5 דקות. הקפידו “לשמור” על הברוקולי , שכן כל דקה בסביבת החום יכולה לשנות במהירות את המרקם מהפריך-רך לעסיסי. את הברוקולי שלכם תוכלו להוסיף למנת פסטה, לזרוק לסלט או אפילו לנשנש בין הארוחות.
2 תגובות
מרק ברוקולי צריך להיכנס לרשימה. מבשלים את פרחי הברוקולי במרק עוף או מים מלח ופלפל עלי דפנה ואגוז מוסקט. מבשלים טוחנים ויש מרק.
ניתן להוסיף כמה טיפות חלב קוקוס/שמנת אם רוצים לגוון.
מעולה ! תודה על הטיפ