◊ המדוע כדאי להשתמש בפסטה העשויה עדים כתומות?
עדשים כתומות שייכות למשפחת הקטניות, כלומר פחמימה. אבל! קבוצת הקטניות עשירה בחלבון לעומת קבוצת הדגנים (ממנה עשויה פסטה מסורתית) ולכן שימוש בפסטה מעדשים כתומות (או מאפונה ירוקה, שעועית וכדומה) כמעט מכפיל את כמות החלבון במנה. בנוסף הקטניות מכילות יותר ברזל וסידן לעומת חיטה והן גידול בר קיימא.
◊ האם שימוש בשבבי סויה או סייטן יעשה שינוי בערכים התזונתיים?
מבחינת הערכים התזונתיים לא יהיה שינוי. הסייטן איננו חלבון מלא (לעומת הסויה) אך השילוב שלו עם פסטה העשויה עדשים כתומות הופך את המנה לכזו המכילה חלבון מלא במקרה הספציפי הזה.
◊ האם המתכון מכיל גלוטן?
במידה ותעשו שימוש בסייטן המתכון יכיל גלוטן. אם תרצו שהמתכו ןלא יכיל גלוטן תבחרו באפשרות של שימוש בשבבי סויה וודאו שרוטה הסויה בו בחרתם (כמו גם יתר המוצרים) מסומנים כלא מכילים גלוטן או שאריות גלוטן.