אפונה ירוקה מכילה כמות מרשימה של סיבים, שהוכחו כמספקים יתרונות רבים לא רק בשמירה על המשקל ושמירה על רמות נאותות של סוכר בדם אלא גם בשמירה על בריאות מערכת העיכול.
סיבים מזינים את החיידקים הטובים במעיים שלנו, מה ששומר עליהם בריאים ומונע מחיידקים לא בריאים לשגשג.
הדבר עשוי להפחית את הסיכון לפתח כמה מצבים נפוצים של מערכת העיכול, כגון מחלות מעי דלקתיות, תסמונת מעי רגיז וסרטן המעי הגס בבמקרים קיצוניים יותר.
יתרה מכך, רוב הסיבים באפונה הירוקה אינם מסיסים, כלומר אינם סופחים נוזלים, אלא מתפקדים כ”גורם נפח “במערכת העיכול שלנו.
המשמעות היא שהם מוסיף משקל לצואה (נושא חשוב!) ועשויים לסייע לאוכל ולפסולת לעבור מהר יותר במערכת העיכול.
5 תגובות
התימנים משרים את האפונים ואז מייבשים מעט וקולים במחבת, מעדו.
אני אוכלת אפונה טריה ללא בישול עם הקליפה, האם בריא?
הי סמדר,
אני חושבת שכדאי לאכול אפונה לאחר בישול כדי להיטיב עם הקיבה 🙂
הי קרן,
תודה על המידע החשוב והעידכונים השוטפים.
1. מה ההבדל בערך התזונתי בין אפונה ירוקה מיובשת לבין צהובה מיובשת.
2. מה גורם לאפונה המבושלת להסמיך לאחר קירור, (עמילן עמיד?) והאם ניתן לאוכלה קרה? (פרוביוטיקה?)
בתודה מראש
חנית
האם אפונה בסיס או חומצה.
גורם לאבנים בכליות שלפוחית השתן ?.
אם יש בעיה בכליות יש לפנות לרופא 🙂