נתחיל בעובדה ברורה – אסאי הוא פרי. יש שיקראו לו פרי יער, יש שיקראו לו גרגר יער… הוא גדל על דקל (דקל האסאי כמובן) ביערות הגשם של האמזונס ובקרבת נחלית באיזור דרום אמריקה (בקולומביה וברזיל).
הסיבה שלאו דווקא נזהה אותו כפרי באופן אינטואיטיבי היא שהוא מגיע אלינו בצורת מחית קפואה. למה אי אפשר לרכוש אסאי טרי בישראל? ובכן, ה”עור” של אסאי הוא מאוד קשה. כדי להפוך אותו לאכיל יש להשרות את האסאי בנוזל עד לריכוך. לאחר מכן הופכים אותו למחית סגולה והיא זו שאוכלים ומשלבים במתכונים.
אורך חיי המדף של פירות יער באופן כללי, וגם אסאי בפרט, אינו ארוך. בנוסף, קשה לגדל או לאחסן אותם מחוץ לאיזור בו גדלים באופן טבעי. לכן, בייבוא של אסאי לישראל (וליתר מדינות העולם) נעשה כבר בצורה של מחית קפואה מוכנה לאכילה. אל חשש! הקפאה היא דרך מעולה לשימור הערכים התזונתיים של הפרי. לכן, מחית אסאי קפואה מיצרן ויבואן איכותיים תעניק לנו את כל הערכים התזונתיים המיוחדים שיש לפרי הזה – אסאי.
14 תגובות
אשמח למתכונים וטל ידע נוסף
הי מוניקה,
אני שולח מידי שבוע ניוזלטר עם עדכונים ומתכונים- נרשמת?
היכן אפשר לקנות אסאי ושאר הפריטים לשייק
הי איל, בסופרמרקטים רגילים וגם בחנויות טבע
אתם מוכרים אסאי קפוא ?
כרגע לא אבל בקרוב יהיה קוד קופון 🙂
במתכון כתוב – חבילה של אסאי קפוא. מה משקל החבילה?
מנה לפי הגדרת היצרן 🙂
שלום,
היכן ניתן לרכוש מחית אסאי קפואה מיצרן ויבואן איכותיים תעניק לנו את כל הערכים התזונתיים המיוחדים שיש לפרי הזה – אסאי?
תודה.
הי שמעון בקרוב אעלה סקירה של הנושא
מה הערך התזונתי של אסאי?
Nutrition facts
כמה סוכר ו פחמימה מכיל?
הי טובה, אוסיף את זה בצורה יותר ברורה לכתבה! תודה על התגובה
האם מותר לחולי סוכרת לאכול או לצרוך אסאי
תלוי באיזון- אנא התייעצי עם הדיאטנית והרופאה שלך לפי שא בוחרת לאכול אסאי