כמו שכתבתי בעבר כאן בבלוג הבריאות על מים עם לימון בבוקר, כל מיתוס נולד ממקור מהימן שעבר כמה גלגולים. רגע לפני שנדון בשאלה האם שמן קוקוס בריא או לא, בואו נבין תחילה מאיפה נולדה השמועה…
הטיעון הכללי בעד שמן קוקוס הוא העובדה שהוא נמצא בשימוש במשך מאות שנים במדינות דרום מזרח אסיה ושם, כולם מאריכים ימים.
שמן קוקוס הוא מרכיב עיקרי במגוון מטבחים כמו המטבח ההודי, הפיליפיני וגם האינדונזי. אבל לא רק! שמן קוקוס פופולרי גם בשיגרת הטיפוח של השיער והעור במדינות אלה בעיקר.
בחמש השנים האחרונות (פלוס מינוס), שמן קוקוס הפך לטרנד סופר פופולרי במדינות המערב. עד כדי כך ששמן קוקוס זכה למעמד הנדיר “סופר פוד“!
כמו כל טרנד, גם יומו של שמן קוקוס הגיע ולפני כשנה זכה דווקא לגינוי.
מה יש בשמן הקוקוס שכל כך שנוי במחלוקת?
שמן קוקוס מופק מה”בשר” הלבן של הפרי הטרופי, זאת בניגוד למי קוקס אשר מופקים מקוקוס צעיר.
היות ושמן קוקוס הוא באמת – שמן, אורך חיי המדף שלו ארוכים באופן יחסי. שמן קוקוס יכול להחזיק מעמד עד 6 חודשים מבלי להתקלקל. הסיבה לכך היא שהוא מחזיק בקצב חמצון נמוך ולכן אינו מתעפש באותה מהירות כמו שמנים אחרים.
על אף העובדה שמקורו בצומח שמן קוקוס עשיר בשומנים רוויים. מסיבה זו הוא מתגבש באופן טבעי בטמפרטורה נמוכה מטמפרטורת החדר. כ 80% מתכולתו של שמן קוקוס מקורו שומן רווי. לשם השוואה, בשר אדום מכיל 50% שומן רווי וחמאה מכילה כ 65%.
מחקרים הראו שצריכת כמות גדולה מדי של שומנים רוויים עלולה להוביל בסופו של דבר ליתר לחץ דם, מחלות לב וכלי דם . אקדים ואומר, השומן הרווי שמקורו שמן קוקוס שונה במעט משומן רווי שמקורו בחי. מיד נגיע גם לזה.
2 תגובות
טוב לדעת שזה בסדר לטגן חביתה עם שמן קוקוס כי חביתה עם שמן קוקוס זה להיט – ממליצה !
כן? יאללה אנסה גם! תודה על הטיפ