אם אחרי כל המאמר הזה עדיין לא השתכנעתם לנסות דייסה, אל תוותרו על הבריאות בשיבולת השועל. נסו אותה בגירסה הקרה! אפשר להכין את השיבולת בערב כדי שכבר בבוקר תחכה לכם ארוחת מלכים. עוד אפשרות מגניבה היא להכין אותה בבוקר במקום העבודה ואז תזכו בארוחת ביניים סופר מושקעת במינימום עבודה.
מה צריך?
3 כפות שיבולת שועל
1 כף שטוחה של חמאת אגוזי לוז טבעית
1 כף זרעי צ’יה
2\1 כפית אבקת קקאו
1 כפית סירופ מייפל טבעי
2\1 כוס משקה שקדים טבעי
איך מכינים?
מאחדים את המוצרים לצנצנת מייסון או כוס רגילה ומשרים לאורך הלילה (או שעה לפחות) במקרר. לאחר שהגיעה למרקם הרצוי הוציאו מהמקרר והוסיפו פירות ואגוזים לפי הטעם, צלמו ואז איכלו בתאבון!
ולמי שמעוניינים להגיש בצורה יותר פוטוגנית כמו בתמונה: העבירו מחצית מתכולת הכוס לכוס חדשה, חותכים בננה לעיגולים וסדרו על דפנות הכוס. הוסיפו את יתרת שיבולת השועל הקרה ורק אז, הוסיפו אגוזיפ ופירות מלמעלה.
64 תגובות
שלום
קראתי את דברייך והשכלתי , אך אם י לי מעי רגיז האם אפשר לאכול שיבולת שועל?
אני אישית אוהבת בסוף הקפה לשים כף של שיבולת לא מבושלת , האם זה תקין . מה משמעות הקלוריות בכף שיבולת לא מבושלת .
הי אתי,
ראשית תודה רבה על התגובה הזו.
לשאלותייך:
1. נושא המעי הרגיז\ רגיש הוא אינדיבידואלי – באופן עקרוני מאכלים עשירים בסיבים תזונתיים עלולים לגרום למיחושים. עם זאת, כל אחד ואחת מאיתנו מגיבים שונה למאכלים שונים לכן זה בעיקר עניים של ניסוי ותהייה תחת ליווי מקצועי.
2. לגבי שיבולת השועל בקפה – אחלה רעיון, אאמץ! זה למעשה אותו העיקרון של שיבולת OVER NIGHT להשרות את השיבולת בנוזל. אפשר גם לאכול את שיבולת השעול חיה כמו שהיא, אם תרצי אך זה עלול להיות פחות טעים.
הי יקרה, גם לי יש מעי רגיז מהשנה האחרונה. לרוב אני צורכת שיבולת שועל ללא גלוטן ומכינה דייסה, אבל מצאתי שגם היא עושה לי קשיים בעיכול. האם את ממליצה לנסות אותה אפויה או ללא בישול בכלל (פשוט כמו שהיא בתוך יוגורט למשל)?
תודה על האינפורמציה המפורטת (:
הי גילי,
כמו שאת יודעת במקרים של מעי רגיז (רגיש) תקופות שונות מביאות רגישויות שונות. אחת הטכניקות במקרים של מעי רגיז היא לבחון מינונים שונים של האוכל ה”חשוד”; במקום דייסה רק כף אחת בגביע יוגורט. אפשרות נוספת היא לשלב את שיבולת השועל בשייקים או במרקים.
אוסיף ואומר שהתשובה שלי איננה תחליף לייעוץ אישי היות וצריך להסתכל על התמונה המלאה בכדי לתת לך אישית ייעוץ כזה או אחר.
איזה כייף נהניתי לקרוא אני אוהבת שיבולת שועל וזה רק מחזק שצריך להתמיד איתה במיוחד לסיוע שובע והורדה במשקל
בהחלט כך! אני שמחה שאהבת. אם יש לך בקשות לכתבות בנושאים שמעניינים אותך אשמח לכתוב אותן
דייסת קוואקר האם מתאים לרמת אשלגן מעבר לנורמה?
הי צילה,
זה דורש התייחסות אישית בקליניקה . זה המספר לפרטים ולקביעת מפגש 051-535-8932
היי לך
הכתבה שלך עניינה אותי
יש לי סכרת סוג 2 …לא מאוזנת
הייתי רוצה לאכול לארוחת בוקר דייסת שיבולת שועל ..קווקר עם קינמון
אך ללא סוכר
מה הדרך הכי קלה להכין אותה והאם היא לא תהיה מרה מידי אם אכין אותה ממים וקוואקר ללא סוכר רק עם תוספת קינמון
הי אסתר,
ראשית תודה 🙂
לשאלתך,
אפתח בכך שלצערי לא אוכל לתת לך המלצה מדוייקת מבלי להכיר אותך, את הרקע שלך ואת הסיבה בגינה הסוכרת לא מאוזנת. ארוחה המבוססת על שיבולת שועל עשויה להיות טובה עבור מי שיש לו סוכרת בגלל תכולת הסיבים הגבוהה, ומנגד זו מנה עשירה ביותר בפחמימה.
יש אפשרוית רבות להמתיק את המנה מבלי להוסיף סוכר: להוסיף בננה בשלה או מנגו שאלה פירות מתוקים מאוד באופן טבעי, או להשתמש בממתיקים שאינם מכילים סוכר. אבל כדי לדעת מה מהאפשרויות מתאימה לך חשוב להתייעץ עם דיאטנית מומחית לסוכרת והיא תתן המלצה תוך ראייה של התמונה כולה. ייתכן ובמצבך כדאי להמנע לחלוטין מפירות יכול להיות שדווקא כדאי… חשוב לעשות התאמה המבוססת על כמה שיותר מידע.
היי! אחלה מתכונים 🙂
האם אפשר להכין את המתכון OVERNIGHT עם חלב דל לקטוז או שעדיף חלב שקדים?
הי מאיה,
תודה רבה!
אני תמיד ממליצה להכין את המתכונים שלי בפעם הראשונה בדיוק כמו שהם כתובים. ככה תוכלי לדעת מה המרקם, הטעם וחווית הטעם שאמורה להיות במנה. בפעם הבאה לעשות את השינויים שאת רוצה ולהבין אם זה פוגע שמנה או שזה דווקא נחמד.
התפקיד של משקה השקדים במנה הזו הוא המרקם, משקה סויה או חלב דל לקטוז עלולים לגרום למנה להיות מעט סמיכה לדעתי.
בתאבון! וספרי לי איך ייצא .
אם אני רוצה לרדת במשקל , אני צריכה לאכול 3 כפות שיבולת שועל , או שכוס חד פעמית זה בסדר ? יש הבדל ?
הי עדן,
שאלה מצויינת! ירידה במשקל היא פונקציה של כל כמות הקלוריות היומית בתפריט שלנו ולא של מרכיב מזון אחד. 4 כפות שיבולת שועל הן מנת פחמימה אחת. אם כמות הפחמימה שאת צריכה לאכול ביום היא למשל 6 מנות: תוכלי לאכול 4 כפות שיבולת שועל ועוד 5 מנות פחמימה אחרות או 8 כפות שיבולת שועל ועוד 4 מנות פחמימה אחרות.
היי קרן,
לגבי השיבולת שועל OVERNIGHT איזה סוג של שיבולת שועל אמור להיות?
הי קורל,
אפשר להכין אותה מכל סוג של שיבולת שועל. אספר לך שאם תשתמשי בשיבולת השועל הדקה (אינסטנט) תוכלי להשרות אותה זמן קצר יותר. אפילו שעה עד שעתיים בלבד.
היי קרן,
האם אני יכולה להחליף את החלב שקדים ביוגורט?
הי גל,
במתכון הספציפי הזה אני לא ממליצה לעשות זאת כי המטרה היא שמשקה השקדים ייספג בשיבולת השועל ליצירת מרקם טעים ומגניב. היוגורט סמיך יותר ולא ייתן את האפקט.
טיפ קבוע שאני נותנת באופן כללי לגבי מתכונים, הוא להכין את המתכון בדיוק כמו שהוא כתוב פעם אחת. אחרי שתביני מה המרקם והטעם שאמורים להיות-תוכלי להכין אותו שוב עם שינוי ואז להבין אם השינוי לטעמך או לא.
הי
רציתי לדעת אם אני צריכה לאכול תפריט דל אשלגן אניניכולה לאכול דייסת שיבולת שועל מחצי כוס קווקר ו1.5 כוסות מים ולבשל עד שמסמיך..
תודה
הי רותי ותודה על השאלה,
ראשית, אם ההנחייה לתפריט דל אשלגן הגיע מרופא אני ממליצה בחום רב לפנות לדיאטנית על מנת לבנות תפריט אישי מדוייק וכמובן דל באשלגן. כדי להבטיח שאת צורכת תפריט דל אשלגן צריך לבחון את כל כמות האשלגן בתפריט היומי שלך. סך כל האשלגן בתפריט שלך לא צריך לעבור רף מסויים. בחצי כוס שיבולת שועל יש כ 268.125 מ”ג אשלגן (על פי נתוני ה USDA).
שלום רב
אני אוכלת כל בוקר דייסת שיבולת שועל עם מים בתוספת חופן חמוציות וללא סוכר. לפעמים מדללת אחרי המיקרוגל בקצת חלב.
כמה קלוריות יש לדעתך בדייסה כזאת?
הי מלי,
בדייסה כזו אני מעריכה שיש 152 קלוריות בממוצע. זה מאוד תלוי מהו “חופן חמוציות” וגם עד כמה כף שיבולת השועל שלך גדושה.
כדי להגיע לסך קלורי הכי מדויק של דייסה על בסיס מים ללא כל תוספות
(30 גרם שיבולת שועל יבשה)
צריך לשקול את הדייסה כשהיא מוכנה ועפ״י זה לחשב קלוריות?
ראשית שווה לחשוב האם בכלל יש טעם לחישוב קלורי כה מדוייק.
בכף אחת של דייסת שיבולת שועל מבושלת על בסיס מים יש בממוצע 7 קלוריות. הנתון הזה וודאי לעזור לך בחישוב.
היי קרן
מה את חושבת על מי שיבולת שועל.
קראתי הרבה כתבות על היתרונות של שתיה מרובה של מי שיבולת שועל ומכינה לי כל יומיים בקבוק של 1.5 ליטר ושותה כל היום.
לפני שאוכל לתת את התשובה שלי יש לי שאלה- מה המטרה שלך בשתיית מי שיבולת שועל?
הי
היום התחלתי לאכול שיבולת שועל כי הבנתי שיש בה ערך תזונתי רב.
שיבולת שועל בפתיתים קטנטנים, שמתי 3 כפות עם מעט מים מהברז ומעט חלב שקדים ללא סוכר ו-8 חמוציות ערבבתי הכל והיה מעולה !
האם נכון לאכולצבאופןמהזה או צריך להשרות/לבשל את השיבולת שועל
אני מציעה להשתמש במים \ חלב\ משקה סויה חמים כדי לייצר מרקם של דייסה או להשרות את שיבולת השועל בנוזל ואז לאכול. כך תרוויחי את אפקט השובע (מספחית הנוזלים)
בתאבון 🙂
היוושש קרן
אני ניקול יש לי ילד בן 14
רציתי לשאול האם פעילות גופנית בגיל צעיר יכולה להשפיע או לעצור התפתחות וגדילה בגובה של הילד? ומה את ממליצה לתת מבחינה תזונתית שיסייע לו בגדילה
נ.ב אחד האתרים היפים שראיתי בארץ
תודה
הי ניקול,
תודה רבה על המחמאה 🙂 העיצוב הוא כמובן של לאש ברנדינג האחת והיחידה.
ולשאלותייך:
1. פעילות גופנית בגיל צעיר יכולה לעשות המון טוב אבל רק בתנאי שעושים פעילות מותאמת לילדים. לכן, ההמלצה שלי היא לקחת לחוגים הכוללים פעילות כמו ג’ודו, התעמלות קרקע, נבחרת כדוגל או לחילופין לפעילויות מותאמות לילדים כמו שחייה. העיקר שייהיו מדריכים שעשו התמחות בפעילות לבני נוער וילדים.
2. מבחינת תזזונה, כל אחד ומה שמתאים לו. לכן אני מציעה לקחת את הילד לפגוש דיאטנית ילדים כדי שתעשה לכם סדר באוכל.
היי
רציתי לדעת אם הבנתי נכון, ראיתי שכתבת :”בארבע כפות שיבולת גולמית יש כ – 135 קלוריות. ברגע שנהפוך את שיבולת השועל שלנו לדייסה היא תכפיל את הגודל שלה כך שכמות הקלוריות בשלוש כפות תופחת ותעמוד על כ – 25 קלוריות בלבד (כן, שמעתם נכון).”
אז נניח שאני שמחה בקערה 4 כפות שיבולת שועל ולאחר מכן מוסיפה מים חמים – הערך הקלורי לאחר הוספת המים הוא 25 קלוריות? או לאחר בישול על הגז ?
תודה רבה!
דרך אגב, מאמר נורא מעניין ומלמד!! כל הכבוד!! האתר באופן כללי נורא יפה ומועיל!!!
הי עדי,
קודם כל תודה רבה על המחמאה 🙂
לשאלתך, אם את מכינה דייסה מ 4 כפות שיבולת שועל עם מים (או נוזל אחר) הנפח של המנה גדל היות ושיבולת השועל סופחת את הנוזל. אם כן, 4 כפות מכל הדייסה שהכנת יהיו בעלות ערך קלורי של 25 בממוצע על פי אתר ה USDA.
אני מזמינה אותך כמובן להרשם לניוזלטר כדי להמשיך ולעקוב
היי קרן 🙂
מדי בוקר אני אוכלת דייסת שיבולת שועל אחרי שאני מבשלת אותה בחלב. כמות הקלוריות בשלוש כפיות עדיין תהיה 25 קלוריות או שיהיה הבדל כיוון שזו דייסה מחלב ולא ממים?
תודה רבה! מאוד נהניתי לקרוא את המאמר.
ליאור
הי ליאור,
כמה כיף שנהנת לקרוא. כמובן שיש להוסיף למנה את הערך הקלורי של החלב 🙂 בתאבון
מאמר מעולה!
האם נכון לשלב בתקופת חיטוב?
ובכלל הייתי שמחה לקרוא מאמר על חיטוב והורדת אחוזי שומן לנשים, מה התזונה המומלצת וכיצד לשמור על מאזן קלורי שלילי.
תודה מירי 🙂
לגבי השילוב של שיבולת שועל בתפריט חיטוב- וודאי שאפשר. אני חושבת שהמאמר הזה יענה לך על השאלות האחרות:
https://www.karenann.co.il/%d7%a2%d7%9c%d7%99%d7%99%d7%94-%d7%91%d7%9e%d7%a1%d7%aa-%d7%a9%d7%a8%d7%99%d7%a8/
במידה ויש לך שאלה שלא קיבלה מענה במאמר אשמח אם תכתבי לי אותה בתגובות ואוסיף את המידע למאמר 🙂
קריא המהנה וספרי לי מה חשבת
היי
אני אוכלת גרנולה משיבולת שועל כל בוקר, רציתי לשאול אם כאשר אופים את שיבולת השועל היא מאבדת את החלבון?
החלבון נשמר 🙂 בתאבון
היי, האם ניתן להכין את הדייסה של לילה לפני ללא פירות כשזה במקרר ובבוקר לחמם? במידה ופחות מתאים, האם יש לך מתכון מזין לדייסה כזו? תודה מראש!
הי שני,
המתכון של השיבולת הקרה לא מתאים לחימום 🙂 אני אכין מתכון טוב לשיבולת שועל חמה ואשלח בניוזלטר.
כוס שיבולת שועל ושלוש כפות נוזל? זה לא הפוך?
אני דיי בטוחה שרשום 3 כוסות נוזל (אבל אולי חלה פה טעות בכתבה) באיזו פיסקה ראית את זה?
אחלה כתבה!
נהנתי לקרוא.
רציתי לשאול – כתבת במתכונים להשתמש בכוס שיבולת שועל. האם זה לא יותר מידי עבור מנה אישית? (נניח ואני מכוונת לארוחת בוקר טובה ומשביעה… עדיין להשתמש בכוס? )
תודה רבה על הפידבק! איזה כיף 🙂
זה מאוד אישי, אבל אם את מכינה דייסת שיבולת שועל אפשר למשל 3 כפות ושליש כוס מים\חלב. זה יעשה את העבודה.
כמובן שזו מנה סטנדרטית ולא משהו שמותאם אישית לצרכים שלך.
מעולה. המון תודה. השכלתי. שיבולת שועל שולטת.
חחה בדיוק!
יש פה בבלוג הבריאות עוד הרבה כתבות על שיבולת שועל- אפשר להגיע אליהן בלחיצה על זכוכית המגדלת בראש העמוד (חיפוש)
היי, 2 דברים ברשותך:
1. האתר לא נראה טוב דרך הסלולאר. התפריט מצד ימין עולה על שאר התוכן.
* יש פתרון, אבל הקריאה פחות נוחה. עדיין האתר נראה יפה בגירסת הדסקטופ שלו 🙂
2. אני רק התחלתי להתעניין בנושא ולא ממש בקיא בנתונים לכן היה חסר לי הנתון שאומר כמה חלבונים, מסך החלבונים המינמלי ליום, זה מספק לנו. כי לומר ש4 כפות מספקות × חלבון, לא ממש פותר לי את המשוואה.
אני מבין שכל אדם צורך כמות חלבונים שונה, אבל אני מניח שיש איזשהו רף מינימום וסכלה שעולה סהתאם למשקל, ערך שרירי וכו….
3. התחלתי להכיר את השיבולת שועל רק לאחרונה, ואני אוכל אותה כמו קרונפלקס. כלומר, עם חלב.
היתה חסרה לי פה האופציה לאכול את זה כך, וזה מעלה בי חששות שאולי אני אוכל את זה לא בסדר?!
בכל אופן, האתר ממש יפה ותודה על ההנגשה של המידע!
הי ערן,
ראשית בבקשה- ההנגשה חשובה לי ולכן אני עובדת מאוד קשה על האתר הזה.
1. אני חולקת עלייך- האתר שלי ממהם גם במובייל והבחירה שהתפריט יעלה על הטקט מודעת ובכוונה.
2. יש כמובן כמות חלבון עליה ממליץ משרד הבריאות ככמות המינימלית לצריכה ועדיין, השונות אדירה, על כן לאורך כל הכתבות באתר לא תמצא המלצה לאנשים ספציפיים (למעט במקרים בהם השונות איננה גדולה).
3. לרוב זו אופציה פחות טעימה – אבל לגמרי בריאה ובתאבון לך
קרן שלום,
חן חן על הידע והסבלנות הרבה.
כל בוקר אני שותה כוס קפה, אוכלת שלושה תמרים ובקערה מערבבת חצי כוס סובין שיבולת שועל עם אשל. לאחר מכן שותה שתי כוסות מים.
האם כמות הסובין נשמעת לך מתאימה לגביע אשל?
אשמח לתשובתך
תודה אילי
הי אילי 🙂
כמויות הן עניין אישי ויש להתייחס אליהן בראייה של כל התפריט היומי ולא פר ארוחה. אתה ממש מוזמן לקבוע פגישה בקליניקה ונעשה יחד סדר בתזונה שלך. זה המספר לקבוע בו פגישה (שולחים הודעה ונחזור) 051-535-8932
הי קרן את מקסימה אני עוקבת אחריך כבר המון זמן, אני בת 77 יש לי ריפלוקס ומעי רגיז, בתקופה האחרונה יש לי צרבות איומית אני לא יודעת מה לעשות, יש לי שאלה האם אפשר לקבל איזה המלצה לתפריט אני מוכנה לשלם לך תודה רבקה
הי רבקה בוודאי – מה מספר הטלפון שלך? תוכלי לשלוח אותו למייל [email protected]
הי קארן, אני סובלת לעיתים ממעי רגיז ונאמר לי לצרוך שיבולת שועל שלמה ולא טחונה. לא הבנתי את ההבדל ביניהן. בנוסף, האם שיבולת שועל שקליתי אותה במחבת תחילה ורק אח”כ בישלתי אותה, מאבדת מהערך התזונתי שלה? תודה
הי מלכה,
מי אמר ך לאכול שיבולת שועל שלמה לצורך התמודדות עם מעי רגיז?
ולגבי הערך התזונתי, רוב הערכים דיי נשמרים 🙂
שלום,
שיבולת שועל זו דיסה נצרכת אצלינו מאוד.
המתכונים נפלאים. אגב- הוספת חלב שקדים זה משדרג לדיסה ברמה אחרת!! תודה.
שאלה בנוגע לערך הקלורי – כהמשך לשאלתה של עדי התשובה 4 כפות דיסה מבושלת שווה ל 25 קלוריות. האם זה אומר שכל הכמות(4 כפות יבש) אחרי בישול במים זה מתנפח והכמות גדלה. האם כל כמות הדיסה המבושלת שווה 25 או רק 4 כפות מבושל?
תודה רבה
הי מרים,
כמה כיף לשמוע שהמדיע הזה מועיל לך!
הכוונה היא שהדייסה מתנפחת בהוספת נוזלים. כלומר 4 כפות שיבולת שועל יבשה יתנו הרבה יותר מ 4 כפות לאחר הוספת מים.
בתאבון 🙂
בלוג מקסים! מאד נהנית לקרוא.
שימי לב שיש כאן שגיאות כתיב, מילים משובשות ולפעמים חסרות.
הי הי ,
ראשית תודה- וכן אני מודעת לזה. אני עובדת כל היום כדי לתקן. אין ברירה- יקרו תקלות טכניות בהעברה של המידע מהדף לאונליין 🙂
האם אכילת שיבולת שועל טובה כשיש שלשולים?
אוד תלוי על רקע מה השלשול, מעי רגיש וירוס? תרופות שנוטלים. קשה להשיב על השאלה בלי מידע
הי קרן,
האם ממליצה לתת לילדים לאכול דייסה משיבולת שועל עבה? או שעדיף אינסטנט?
תודה, לנה
הי רחל על פי הוגי השיטה זהו אורח חיים לכל ימות השבוע
קראתי בעיון את הכתבה,בהחלט נותנת ידע לגבי שיבולת שועל , שאלתי היא :אני מכניסה את שיבולת השועל בקציצות דגים בבישול במקום קמח או פירורי לחם,האם הערך הקלורי והתכונות הטובות של. שיבולת שועל נשמרות?
בהחלט נשמרת! אחלה רעיון