איך אוכלים קייל? היא שאלה נפוצה, התשובה קלה יותר ממה שנדמה לכם. מבחינת אבות המזון קייל שייך למשפחת הירקות. לכן, אוכלים אותו ממש כמו שאוכלים כל ירק אחר.
הדרך הכי ברורה מאליה היא לשלב אותו בסלט. קורעים אותו לחתיכות, שוטפים היטב ומוסיפים לכל סלט ירקות שמעוניינים לשדרג.
אפשרות נוספת היא לבשל עם קייל. הכניסו עלי קייל קרועים לחביתה למשל, ממש כמו שהייתם עושים על עלי תרד או פטרוזיליה. שלבו אותו ברוטב שאתם מכינים לפסטה שקשוקה.
אם אתם חובבי שייקים תוכלו בהחלט להכניס את הקייל לשייק הירוק שלכם. קחו בחשבון שיש לו טעם דומיננטי ולכן עלה אחד או שניים יעשו את העבודה.
דרגת התמסרות גבוהה יותר לקייל היא להכין מאכל ממנו בלבד. המאכל הזה הוא צ’יפס קייל! הוא יכול להיות נשנוש בפני עצמו או תוספת פריכה לכל מאכל שתרצו לשדרג.
התייחסו לקייל ממש כמו אל כל ירק אחר ותראו שממש לא חסר מה לעשות איתו בתפריט שלכם לתזונה נכונה.
4 תגובות
הי,
שאלה לגבי קייל…
יש על קייל אמירות שעדיף לא לאכול אותו בצורתו החיה.
האם יש לכך סימוכין כלשהם?
הי רביד,
מה זאת אומרת? כל ירק עדיף בצורתו החיה כדי לשמר באופן מיטבי את הערכים התזונתיים בו.
לאיזה סימכין אתה מתכוון?
יש בעלים חומר שגורם להווצרות אבנים בכליות, בדומה לפטרוזיליה, לוף וכד’. חליטה מונעת את התופעה.
חשוב לצרוך כל דבר במידה, גם קייל