השם שלי קרן אן גיימן הוא אמריקאי. וכיאה לבחורה אמריקאית הייתה תקופה קצרה בה התגוררתי שם (אחרי השחרור מצה”ל ורגע לפני הטיול הגדול). במסגרת מגוריי בארה”ב הכרתי את המסעדה הידועה cheesecake factory, בה התאהבתי בעוגת גבינה בשילוב שוקולד גודאיבה. אתם יכולים לאתר לעצמכם מה יקרה אם אוכל עוגת גבינה ושוקולד כזו בכל יום נכון? לכן, לאורך השנים חיפשתי, ניסיתי ודייקתי מתכון דל יותר בקלוריות המשלב בין שתי אהבות ידועות שלי: שוקולד וגבינה! נכון, גם עוגת גבינה ושוקולד כזו לא כדאי לאכול בכל יום. ועדיין, אפשר לאכול אותה בתדירות קצת יותר גבוה לעומת המקורית. אז יאללה בואו נכין עוגת גבינה ושוקולד אלוהית!
4 תגובות
הי קרן,,,
לאיזה חום לחמם את התנור, כתוב 10 מעלות,,,זו לא טעות?
תודה על כל המתכונים הנפלאים.
בהחלט חלה טעות, הכוונה היא 180 מעלות 🙂 תודה מירי
היי
הכנתי את העוגה, שני דברים לא ברורים.
1. שני חלבונים- רשום להקציף עם חמאה – אני משערת שהיה בלבול והכוונה היא לכוס סוכר.
2. לא רשום איפה לשים את חצי כוס החלב, היא רשומה במרכיבים אבל אין שום הוראות לגביה. שמתי בבלילה של הבראוניז, עם הקמח לסירוגין.
העוגה יצאה מהתנור ונראית מהמם!!
תודה.
ני מעריכה בזהירות כ 20 גרם סידן ב 100 מ”ל משקה