אם נדמה לכם שחלבון הוא הפתרון כמעט לכל דבר, אתם לא טועים 🙂 החלבונים בונים כמעט כל רקמה בגוף שלו ומשתתפים ביותר תהליכים ממה שנדמה לנו. אחד התהליכים האלו הוא בניית מערכת החיסון ומכאן שחלבון גם הוא שותף לתהליך חיזוק מערכת החיסון.
חלבון מהמזון מתפרק בגוף שלנו לתתי היחידות מהן הם מורכבים- חומצות אמינו. חומצות האמינו השונות הן בעלות תפקידים שונים המשפיעים על חיזוק מערכת החיסון שלנו; חומצות אמינו מסוימות משתתפות בתהליך בניית תאי מערכת החיסון בעוד אחרות לוקחות חלק בשמירה על תקינותם ועוד.
כמות החלבון משתנה מאדם לאדם ותלויה לא רק בגורמים עליהם אין לנו שליטה (כמו גנטיקה וגיל) אלא גם בגורמים שהם בשליטתנו כמו מידת הפעילות הגופנית שאנחנו עושים.
מלבד הכמות יש לשים לב לסוג החלבון אותו אנו צורכים. ראשית יש להקפיד על צריכת חלבון המכילה את כל חומצות האמינו שהגוף שלנו לא יודע לסנתז לבד (חומצות האמינו החיוניות שיש לצרוך מדי יום דרך האוכל). חלבון המכיל את כל חומצות האמינו האלה נקרא חלבון מלא. כל החלבונים מן החי מלאים אבל אל דאגה יש גם שלל מקורות לחלבון מלא מהצומח כמו למשל סויה, קינואה (פחמימה המכילה גם חלבון מלא) ומנקאי.
בנוסף הקפידו לגוון בין מקורות החלבון השונים ולשלב חלבון מן הצומח בתפריט שלכם גם אם אינכם טבעוניים או צמחוניים. הסיבה לכך קשורה כמובן למערכת החיסון, צריכת מוגזמת של חלבון מן החי קשורה גם בעידוד והגברה של תהליכי דלקת בגוף. אני לא מתכוונת לדלקת כמו דלקת גרון כמובן, אלא לתהליכים שלאו דווקא נרגיש בהם ויתבטאו במדדי דלקת בגוף. שילוב בין חלבון מן החי ומן הצומח יגדיל את הסיכוי לשמור על איזון .
4 תגובות
שאלה. אגוזי מלך בקליפה ואגוזי מלך מקולפים הנמכרים בשקית הם בעלי אותה איכות בהספקת אומגה 3?
זה מאוד תלוי כמה זמן עבר מהאריזה ועד לבית הלקוח מה שנקרא.
כל מקרה לגופו, לכן רכשי את מה שהכי נוח לך לאכול. לא הכל בשליטתו של הצרכן 🙂
בלוג נהדר
ובהיר בעולם התזונה הכל כך מורכב
תודה !
המון תודה עודד 🙂