הפתרון המושלם לתכנון העמסת הפחמימות שלכם יכול להעשות בשיתוף עם דיאטנית אשר תוביל אתכם לכמויות והתזמון המדוייק של הכמות. עם זאת, ישנם מספר כללי אצבע שיתנו לכם כיון טוב:
1. בתקופת העמסה נהוג להגדיל את כמות הפחמימה הנאכלת ביום רגיל בכ-30%. מכיוון שמאגרי הגליקוגן מוגבלים, אכילה של כמות פחמימות גדולה מדי תגרום לאגירת הכמות העודפת ברקמת השומן, מה שעשוי ליצור עליה במשקל. בנוסף, היות ואגירת הגליקוגן כרוכה באגירת נוזלים, אכילה מופרזת של פחמימות עשויה ליצור עליה במשקל שנובעת מהצטברות של מים בשרירים, מה שעשוי להכביד על הריצה.
2. כדאי לגוון בין סוגי הפחמימות ולשלב פחמימות בעלות קצב פירוק איטי כמו אורז מלא, קינואה, בטטה ושיבולת שועל לצד פחמימות בעלות קצב פירוק מהיר כמו פירות יבשים.
3. חשוב לפרוס את צריכת הפחמימות לאורך היום: לגופנו יש יכולת לספוג כמות מסוימת של פחמימות בכל ארוחה ולכן אכילת כמות גדולה מדי בארוחה אחת, עשויה להוביל למצב בו חלק גדול מהכמות לא יתורגם לאנרגיה. אכלו ארוחות קטנות לעיתים קרובות והוסיפו ארוחות נוספות המכילות פחמימות בשלושת ימי ההעמסה.
4. מומלץ להצטייד בארוחות קטנות ועשירות בפחמימה לארוחות ביניים הכריך הים תיכוני המושלם הוא כריך עם מרח חומוס שנותן בוסט פחמימה משמעותי.
5. אל תשכחו כמובן לשתות הרבה מים לאורך היום.
2 תגובות
היי בוקר טוב, שמי ארי לביא ואני מתאמן לקראת הצבא ולגיבושים
רציתי לדעת האם נכון גם לעשות העמסת פחמימות לפעילות עצימה של יותר ממספר שעות כמו גיבוש שאורך בין 3 ל5 ימים?
ובנוסף האם העמסת פחמימות זה דבר שצריך לתרגל ולהרגיל את הגוף תקופה ארוכ לפני (כלומר נגיד 3 חודשים לפני מרוץ לשנות הרגלי אכילת פחממות וכד’)
תודה רבה!
הי ארי,
העמסת פחמימות קלאסית היא לפני פעילות עצימה ומוגדרת בזמן (לא ימים). מה שכן אפשר לעשות תפריט עשיר לקראת הגיבוש. זה לצערי לא פרוטוקול שאפשר לשלוח ככה אלא בניית תוכנית בהתאמה אישית. אם תרצה אנחנו כאן 🙂