שמירה על שובע לאחר אכילת מנה של גרירי חומוס יכולה לנבוע משני רכיבים שבמנה: חלבון וסיבים תזונתיים.
חלבון וסיבים פועלים יחד (באופן סינרגטי) להאטת העיכול, מה שעוזר לקדם שובע.
שובע שנשאר גם עוזר במיתון כמות הקלוריות הנצרכת לאורך היום, ולא רק בארוחה בודדת.
מחקר נחמד אחד השווה את מידת התיאבון וצריכה קלורית בקרב 12 נשים שצרכו שתי ארוחות נפרדות.
לפני אחת הארוחות אכלו כוס אחת (200 גרם) של גרגירי חומוס, ולפני הארוחה השנייה אכלו שתי פרוסות לחם לבן.
הנשים חוו הפחתה משמעותית בתיאבון ובצריכת הקלוריות לאחר ארוחת גרגירי חומוס, בהשוואה לארוחת הלחם הלבן.
כמובן שיש צורך במחקר נוסף כדי לאשר את התפקיד שיכול להיות לחומוס בשימור שובע ושליטה על תיאבון (אפילו ביחס למאכלים אחרים). עם זאת, הפוטנציאל קיים וזה בהחלט מעניין.
21 תגובות
קטניות עם דגנים מלאים זה חלבון מלא אבל את לא ציינת בנוסף אורז מלא כוסמת וקינואה כתבת רק חיטה אבל חיטה מהונדסת גנטית וחיטה לבנה הופכת לסוכר כתבת רק חיטה ואת צריכה להגיד אורז מלא כוסמת וקינואה ואפשר בנוסף חיטה מלאה אבל זה בכלל לא הולך עם חיטה חומוס הולך עם בבישול הוא לא הולך עם חיטה בבישול מבשלים אותו עם אורז מלא עם כוסמת או עם קינואה לא מבשלים אותו עם חיטה
אהבתי את הכתבה
חומוס אינו פשוט לעיכול. לכן הרעיון לאכול אותו בערב הוא ממש ממש גרוע
הי אורי,
קודם כל אני מוכחה לציין שהתגובה שלך לא רק שאיננה אדיבה אלא גם פשוט לא נכונה.
אני מציעה לך לחשוב לפני שאתה כותב. יכולת למשל לנסח זאת כשאלה וכך גם להשכיל.
כך או כך אני אגיב כדי שתוכל ללמוד: חומוס שייך למשפחת הקטניות. ונכון, יש אנשים שעבורם העיכול קשה יותר לעומת אחרים. אם משרים את הגרגרים או טוחנים (כמו חומוס בחומוסיה) העיכול קל יותר.
מעבר לכך- הקפדה על המרווח הנכון בין אכילה ושינה לוקח בחשבון גם את משך העיכול של החומוס. אתה מוזמן לקרוא על כך בכתבה ייעודית פה באתר.
שיהיה לך שבוע טוב
היי קרן אני אשמח להסבר בבקשה מדוע טחינה של החומוס מקילה על העיכול, והאם זה תקף לגבי כל הקטניות?
בנוסף האם כדאי לקלף את קליפת החומוס?
תודה
הי מאיה,
טחינה של מאכלים באופן כללי מקלה על העיכול כי הגוף לא נדרש לפרק את המזון – אלא במידה מועטה לגבי המוצר השלם.
למה לקלף את הקליפה? מה המטרה?
להבנתי מרבית הפחמימות הופכות לחלבון בתהליך הנבטה .
האם תוכלי לפרט את הערכים התזונתיים של חומוס מונבט?
כמה פחמימה יש ב-100 גרם וכמה חלבונים? .
הי לימור,
אחוז החלבון בחומוס עולה בהנבטה אך החומוס עדיים מקור עיקרי לפחמימה
האם גרגירי חומוס מאבדים מהערך התזונתי שלהם כאשר הם מבושלים? מה לגבי טחינה של גרגירים? מה לגבי גרגירי חומוס וסידן?
הי,
כל צורת עיבוד של מזון גורמת לכך שמשהו לא יהיה בו בצורה אידיאלית. מבחינת קבל הרוב של הערכים יש עדיפות להנבטה
אם לא אז בישול ורק בסוף טחינה.
הי,כמה צריך גרגירי חומוס צריך לאכול בשביל 20 גר חלבון?
שרה, ב 100 גרם חומוס יש 4 גרם חלבון- נראה לי שזה עונה על השאלה.
מדוע תרצי 20 גרם חלבון רק מחומוס?
תודה רבה על הכתבה המחכימה!
על הדרך התוודעתי לאתר המושקע, הורדתי את חוברת המתכונים ואני מקווה למצוא עוד מידע מעניין לאוכל טוב, טעים ובריא.
שיהיה לכולנו טעים וכיף 🙂
ה כיף לשמוע שושי- המון תודה
ראשית, תודה על הכתבות המענינות ומעשירות מידע.
חומוס הינו המרכיב הדומיננטי בפלאפל (חומס גרוס גולמי שעבר השריה).
האם ניתן לבצע תהליך דומה גם בפולי סויה ?
תודה
הי אבי 🙂 בשמחה.
מה הכוונה תהליך דומה?
הי
האם חומוס מקופסת שימורים בריא באותה מידה כמו חומוס יבש?
תודה
יש יתרונות כמובן להשרייה של חומוס יבש (ואף להנבטה) אבל אין שום מניעה בריאותי מחומוס בשימורים
תודה על הכתבה המחכימה
מה לגבי חומוס קלוי, האם גם הוא בריא?
הי שרה, כן אבל לא כמו חומוס גולמי 🙂
לפי דברייך הבנתי שמומלץ לאכול לחם חיטה?
אני בתהליך של הרזיה והבנתי שכדאי להוריד את הלחם.
לאו דווקא. להוריד לחם זו שיטה כזו למי שלא מצליח לאכול כמויות נכונות.
אבל אין מניעה לאכול לחם ולרדת במשקל כל עוד הסך קלורי היומי נכון.